עשינו לכם סדר: 15 היינות המומלצים לפסח – מהזול עד היקר

כדי שלא תסתבכו עם מחירים ומותגים, דירגנו את היינות שנותנים את התמורה הטובה ביותר לכסף שלכם וילכו מצוין עם האוכל על שולחן החג

יין ישמח לבב אנוש. צילום: shutterstock
יין ישמח לבב אנוש. צילום: shutterstock
13 באפריל 2016

עד 50 ש"ח

כרמל, פרייבט קולקשן סוביניון בלאן 2015: הסדרה האהובה של כרמל היא אחת התמורות הטובות שאפשר למצוא לכסף. סוביניון בלאן פשוט עם פרי כמעט טרופי וחמיצות טובה ומרעננת לצד מעט עשבוניות מרעננת. כיף של יין (35 ש״ח).

כרמל, פרייבט קולקשן סוביניון בלאן 2015 (צילום: איל קרן)
כרמל, פרייבט קולקשן סוביניון בלאן 2015 (צילום: איל קרן)

בנימינה, טבע שיראז 2015: צעיר, רענן ופירותי, לצד מעט תיבול. אם רק היו מוותרים כאן על השימוש בשבבי עץ (כדי לשוות ליין טעמים "נחשבים" יותר) ונותנים ליין להישאר על טוהרת הפרי, אפשר היה לדבר על אחת הקניות הכי משתלמות על המדף (25 ש"ח, 5 ב־100 עם מבצעי החג).

רמת הגולן, הר חרמון אינדיגו 2015: אין מה להכביר מילים על סדרת הר חרמון, כנראה היין הכי נמכר והכי מוכר בארץ. הקו של יינות פשוטים ועשויים היטב, במחיר משתלם,
ממשיך להישמר. האינדיגו הוא ממסך של קברנה סוביניון וסירה, פירותי ומתובל. הימור בטוח, והשנה עם ערך מוסף בצדו: תוויות שציירו ילדי אלו״ט. על כל בקבוק שיימכר יתרום היקב שקל לעמותת אלו״ט (35 ש״ח).

רקנאטי, יסמין אדום 2015: בעיקר קברנה סוביניון ומרלו שחוברים ליין קליל ורענן. פירותי, צעיר – בדיוק היין האדום שאפשר לשתות בקלות, בלי להרגיש שנייה של מועקה או כבדות (40 ש״ח).

מדריך היינות. רקנאטי, יסמין אדום 2015 (צילום: שלמה שהם)
מדריך היינות. רקנאטי, יסמין אדום 2015 (צילום: שלמה שהם)

מוני, שסק לבן 2015: יין מקסים ולא מתיימר. ״שסק״ הוא ראשי התיבות של הענבים המרכיבים את היין: שרדונה, סמיון וקולומבר, ובהחלט אפשר לדבר על ריחות של שסק, אפרסק, פרחים ודבש. יקב מוני פועל קצת מתחת לרדאר, וכדאי לשים לב ליינות הבסיסיים שלו (49 ש״ח).

מוני, שסק לבן 2015 (צילום: יח"M)
מוני, שסק לבן 2015 (צילום: יח"M)

עד 99 ש"ח

תבור, אדמה רוסאן 2015: תאמינו לי, לא צריך לפחד בגלל שלא רשום על התווית ״סוביניון בלאן״ או ״שרדונה״. הרוסאן הזה סופר חנפן, יבש אך ארומטי ופירותי למכביר, על הצד הטרופי, והוא יהיה טעים גם למי שמעולם לא שמע לפני כן על הזן. יין קצת שמנמן וכזה שיילך נהדר עם הסלטים של שולחן החג (60 ש״ח; 2 ב־110 ש"ח במבצעי החג).

דלתון, עלמה רוזה, vin gris 2015:י2015 הוא הבציר הראשון של גיא אשל, היינן החדש, וכבר הוא מחדש עם רוזה בסדרת עלמה, מה שבצרפתית מכנים ״וין גרי״ (רוזה עדין). היין הזה יבש וחד, רענן וקליל, עם מעט צבע אבל הרבה טעם. יופי של יין לקיץ, שילך טוב עם מנות מעט פיקנטיות. מושלם גם לבראנץ׳ בבוקר אביבי־קיצי, או לפיקניק של חול המועד (75 ש״ח).

דלתון, עלמה רוזה 2015 vin gris (צילום: יגאל עמר)
דלתון, עלמה רוזה 2015 vin gris (צילום: יגאל עמר)

ברקן, צפית אסמבלאז׳ 2012: ממסך של – שימו לב – מרסלאן, קלדוק, מלבק ומעט פינוטאז׳ – אין צורך להיבהל; למרות שמות הזנים האקזוטיים מדובר ביין מיינסטרימי, כזה שגם המכורים לקברנה יצליחו ליהנות ממנו. ים תיכוני, קצת שוקולד באף, פרי אדום בשל. יין מלטף ונעים (79 ש״ח).

ברקן, צפית אסמבלאז׳ 2012 (צילום: יח"צ)
ברקן, צפית אסמבלאז׳ 2012 (צילום: יח"צ)

כישור, כרם כישור 2014 GSM: פעם ראשונה שהיקב מוציא את הבלנד הים תיכוני הזה של גרנאש־סירה־מורבדר. מתובל ועסיסי, מהודק, לא מורכב במיוחד, עושה מאוד נעים בפה ומחליק נהדר בגרון (90 ש״ח).

כישור, כרם כישור 2014 GSM (צילום: אסף רונן)
כישור, כרם כישור 2014 GSM (צילום: אסף רונן)

כרם שבו, שנין בלאן 2013: לבן מורכב ועשיר, שממלא את הפה ונוכח כהוגן עם פרי לבן, פרחים ומינרליות – כמעט אפשר לדבר על אבק שרפה. מקורי, לא מרוסן ולא מתחנף (95 ש״ח).

מ־100 ש"ח

טפרברג, Essence, מלבק 2013: טפרברג ממשיכים לעשות עבודה טובה עם המלבק, שזו לו הופעת בכורה בסדרת האסנס. פרי אדום ועלי תה שחור (אופייני למלבק) עולים באף. יין בשרני ועוצמתי, מרוכז אך לא מנופח מדי ולא מכביד. סטייק טוב בצד יעשה עמו חסד (100 ש״ח).

טפרברג, Essence, מלבק 2013 (צילום: יח"צ)
טפרברג, Essence, מלבק 2013 (צילום: יח"צ)

ספרה וויט סיגנצ׳ר 2014: הבציר הנוכחי של יין הדגל של היקב הופק על טוהרת השרדונה. אף מורכב ומפתה עם פרי ירוק. שנה של התיישנות בעץ נוכחת כאן, אך העץ משולב יפה. יין עגול, הרמוני ושובה לב (140 ש״ח).

ספרה וויט סיגנצ׳ר 2014 (צילום: יח"צ)
ספרה וויט סיגנצ׳ר 2014 (צילום: יח"צ)

אמפורה, קברנה פרנק 2011: קברנה פרנק בכל הכוח: ירוק מאוד, כאופייני לזן, עם אקליפטוס ופלפל ירוק באף. יין רזה ומעודן יחסית, בוודאי ביחס לשאר יינות היקבים הנוטים לבומבסטיות. על אף 24 חודשי יישון בחבית, הטאנינים רכים, היין קטיפתי ונעים והעץ משולב היטב (155 ש״ח).

אמפורה, קברנה פרנק 2011 (צילום: מוטי פישביין)
אמפורה, קברנה פרנק 2011 (צילום: מוטי פישביין)

בר־מאור, סירה רנדזינה 2014: הסירה הזו גדלה על קרקע מסוג רנדזינה שמעניקה אופי מינרלי משגע ליין. אל תבקשו ממני להסביר, פשוט תטעמו ותבינו. יין עוצמתי ועסיסי, פראי במובן מסוים, אך מהודק היטב, וכבונוס – מדובר באחת התוויות היפות והמקוריות ביותר (153 ש״ח).

קלו דה גת, סיקרא סירה 2011: אני אוהב מה שעושים בקלו דה גת עם סירה, ואם כבר החלטתם להשקיע הרבה כסף בבקבוק יין, זו תהיה בחירה נבונה. הסירה בסדרת סיקרא – יין הדגל של היקב – היא סירה במלוא הדרה: יין עוצמתי עם פרי עסיסי, בשרניות, תבלינים ואיזון נהדר עם העץ. אגרוף ברזל בכפפות משי (275 ש״ח).

קלו דה גת, סיקרא סירה 2014 (צילום: יח"צ)
קלו דה גת, סיקרא סירה 2014 (צילום: יח"צ)