אני צנצנת: מתכונים לא שגרתיים שיגוונו לכם את המזווה

החורף הוא זמן טוב למלא את המזווה בממרחים ובמעדנים שווים כדי להתפנק בבית. קובי בנדלק ועופר אלמליח עם מתכונים ביתיים לרגל פתיחת Zuppa - אוכל עירוני

הפקת מתכונים זופה. צילום: אנטולי מיכאלו
הפקת מתכונים זופה. צילום: אנטולי מיכאלו
11 בנובמבר 2015

לימון כבוש

החומרים לצנצנת שנפחה ליטר

  • 6 לימונים פרוסים, נקיים מגרעינים (חשוב שהקליפה לא תהיה דקה או עבה מדי)
  • 150 גר' מלח גס
  • 50 גר' סוכר
  • 1 פלפל שאטה חצוי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מיץ מלימון אחד
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את המלח, הסוכר, השאטה והפפריקה. בצנצנת מעוקרת מניחים את פרוסות הלימון בשכבות ומתבלים כל שכבה בתערובת הכבישה. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים ל־24 שעות בטמפרטורת החדר (רצוי על אדן החלון).

לאחר 24 שעות, כשהלימונים רכים מעט, מוסיפים מיץ לימון ומכסים בשמן זית. משאירים על אדן החלון ל־3 ימים נוספים (חשוב להפוך את הצנצנת מדי פעם כדי שהנוזלים יגיעו לכל מקום).

לאחר 3 ימים הלימונים מוכנים לאכילה.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

צ'אטני תפוחים ושומר

החומרים לכ־5 צנצנות

  • 50 מ"ל שמן קנולה/חמניות לטיגון
  • 6 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 שומר בינוני חתוך לקוביות
  • 6 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
  • כוס סוכר חום דביק
  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס צימוקים כהים מושרים במשך כעשר דקות במים רותחים (עד לריכוך)
  • 2 פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • רבע כפית זרעי שומר
  • רבע כפית זרעי כוסברה
  • כפית זרעי חרדל צהובים
  • 2־3 פלפלי שאטה חצויים
  • 200 מ"ל חומץ אורז
  • 100 מ"ל מירין
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל עם השום בסיר חם עד להשחמה. מוסיפים לסיר את התבלינים וקולים אותם במשך 20־30 שניות. מוסיפים את השומר ומאדים כ־3 דקות.

מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ־5 דקות נוספות. מוסיפים את הצימוקים, את הסוכרים ואת הנוזלים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לצמצום רוב הנוזלים.

מעבירים לצנצנת מעוקרת (אפשר להמיר את השומר ואת התפוחים בכמות זהה של נקטרינות/אגסים או כל פרי עונתי).

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

סלמון כבוש

החומרים לכ־5 מנות

  • 400 גר' פילה סלמון נקי מעצמות, עור ושומן
  • ½ ק"ג סוכר
  • 300 גר' מלח גס
  • 80 גר' מלח דק
  • ½ כפית זרעי שומר
  • ½ כפית זרעי כוסברה
  • 3 יח' פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה

אופן הכנה

חותכים את פילה הסלמון ל־ 4 חלקים שווים. מכינים תערובת מהמלחים, הסוכר והתבלינים. מכסים היטב את נתחי הדג בתערובת התבלינים (הדג צריך להיות מכוסה כולו). מעבירים לכלי, סוגרים היטב ומעבירים למקרר ל־12־18 שעות (ככל שהכבישה ארוכה יותר הדג יהיה יבש ומתקתק יותר). לאחר הכבישה שוטפים קלות את נתחי הדג מתערובת התבלינים ומייבשים היטב.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

ממרח פרמזן

החומרים לכ־3 צנצנות

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גר' פרמזן מגורר דק (עדיף רג'יאנו)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

בסיר מביאים לרתיחה שמנת מתוקה. יוצקים אותה על הפרמזן, מעבירים למעבד מזון וטוחנים כ־2 דקות לקבלת מרקם אחיד. מתבלים לפי הצורך ומעבירים לצנצנת.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו