תתחילו לגלגל: חוגגים את יום הסושי הבינלאומי עם סושי פירות של TYO

לכבוד יום הסושי הבינלאומי,הצלחנו להשיג לכם מתכוני סושי משובחים של אחת ממסעדות הסושי הטובות שיש בתל אביב, TYO. אז קדימה, השלמת קניות זריזה, הפשלת שרוולים והופה למטבח

למה רק עם ירקות? סושי פירות של TYO. צילום: דרור עינב
למה רק עם ירקות? סושי פירות של TYO. צילום: דרור עינב
18 ביוני 2017

מאקי טונה ואבוקדו או אינסייד אאוט סלמון אספרגוס, כולנו מכירים, אבל מה תגידו על סושי עם תפוח, אננס או שזיף? לכבוד הקיץ וכדי לחגוג קצת אחרת את יום הסושי הבינלאומי, מסעדת TYO החליטה לחבר עולמות וליצור סושי פירות. טעמנו, התוצאה היסטרית, אז החלטנו לשתף:

האורז:

חומרי הגלם בעבור 3 רולים (כוס אורז לפני בישול מספיקה בממוצע ל – 3 רולים):

  • 1 כוס אורז (200 גרם)
  • מים
  • 3 כפות חומץ אורז קנוי
  • 2 כפות מירין
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את החומץ, המירין והמלח. מערבבים היטב ונותנים לתערובות לנוח כשעה בטמפ' החדר.
שוטפים את האורז ומסננים כ – 4 פעמים. שוקלים את האורז ומוסיפים מים עד לקבלת משקל של 480 גרם ומניחים בסיר. מבשלים את האורז על אש גבוהה עד לרתיחה (עם מכסה סגור) ולאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את סיר האורז מכוסה ל – 15 דקות נוספות. יוצקים את תערובת החומץ על האורז ומערבבים היטב ובזהירות. מצננים קלות את האורז. כעת ניתן לעבוד איתו.

[tmwdfpad]

סושי סלמון ומשמש / תפוח גרנד סמית'

חומרי הגלם:

  • 1 דף אצה
  • 120 גרם אורז מבושל
  • 40 גרם סלמון טרי (פרוס דק)
  • 1 גבעול אספרגוס
  • 1 אבוקדו (פרוס לרצועות)
  • 2 כפיות טוביקו כתום (לא חובה)
  • 2 כפיות טוביקו ירוק (לא חובה)
  • 1 משמש (פרוס דק) / 1 תפוח עץ (פרוס לפרוסות דקות)

אופן ההכנה:

האספרגוס: מניחים את האספרגוס בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות, לאחר מכן מוציאים לקערה עם מי קרח ל- 2 דקות נוספות. מוציאים ופורסים לרצועות של 20 ס"מ (כאורך האצה).

הרכבת המנה: מניחים על המחצלת אצת סושי, מעליה מניחים 120 גרם אורז בשכבה אחידה לכל אורך האצה ומהדקים. הופכים את האצה כך שהאורז יפנה כלפי מטה. מניחים את הסלמון, האספרגוס, האבוקדו וכפית הטוביקו במרכז האצה ומגלגלים לרול. כאשר הרול מוכן מניחים מעליו לכל אורכו את הטוביקו הירוק ומעליו מניחים פרוסות משמש / תפוח. מהדקים. פורסים את הרול ל 6 עד 8 חתיכות ומגישים עם סויה, ספייסי מיונז, וואסבי וג'ינג'ר כבוש.

למה רק עם ירקות? סושי פירות של TYO. צילום: דרור עינב
למה רק עם ירקות? סושי פירות של TYO. צילום: דרור עינב

סנדוויץ' פירות אסיאתי

חומרי הגלם:

  • 1 דף סויה ירוק
  • 120 גרם אורז
  • 1 אגס (פרוס דק)
  • 1 תפוח (פרוס דק)
  • 1 אננס (פרוס דק)
  • 2 משמשים (פרוסים דק)

אופן ההכנה:

מניחים את דף הסויה לפניכם ובמרכזו מניחים 120 גרם אורז (בגובה של 1 ס"מ) בצורה מרובעת. על האורז מניחים את הפירות וסוגרים כמרובע, לצורה המזכירה סנדוויץ'. חותכים לפרוסות ומגישים.

 

סנדוויץ' פירות אסייתי, TYO. צילוםL דרור עינב
סנדוויץ' פירות אסייתי, TYO. צילוםL דרור עינב

רול טונה אננס

חומרי הגלם:

  • 1 דף אצה
  • 120 גרם אורז מבושל
  • 30 גרם טונה טריה קצוצה (ניתן גם טונה מקופסת שימורים)
  • 1 מלפפון (חתוך לרצועות דקות)
  • 1 אבוקדו (חתוך לרצועות דקות)
  • 1 אננס (חתוך לפרוסות דקות)

הרכבת המנה:

מניחים על המחצלת את  אצת הסושי ומעליה מניחים 120 גרם אורז בשכבה אחידה לכל אורך האצה. מהדקים. הופכים את האצה כך שהאורז יפנה כלפי מטה. במרכז האצה מניחים את הטונה, המלפפון והאבוקדו ומגלגלים לרול. מניחים לכל אורכו של הרול (מלמעלה) פרוסות אננס ומהדקים. פורסים את הרול ל 6 עד 8 חתיכות ומגישים עם סויה, ספייסי מיונז, וואסבי וג'ינג'ר כבוש.

יוצאים מהרול, רול טונה אננס. צילום: דרור עינב
יוצאים מהרול, רול טונה אננס. צילום: דרור עינב

רול טונה, אגס ושזיף

חומרי הגלם:

  • 1 דף אצה
  • 50 גרם טונה טרייה קצוצה
  • 1 מלפפון (חתוך לרצועות דקות)
  • 1 מלפפון (חתוך לרצועות דקות)
  • 1 אספרגוס (חתוך לרצועות דקות)
  • 1 אגס (חתוך לפרוסות דקות)
  • 1 שזיף  (פרוס, לקישוט)

אופן ההכנה:

האספרגוס: מניחים את האספרגוס בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות, לאחר מכן מוציאים לקערה עם מי קרח ל- 2 דקות נוספות. מוציאים ופורסים לרצועות של 20 ס"מ (כאורך האצה).

הרכבת המנה: מניחים על המחצלת את אצת הסושי ובמרכזה מניחים את הטונה, המלפפון, האספרגוס והאגס. מגלגלים לרול. פורסים ל- 6 עד 8 יחידות חתיכות ומניחים מלמעלה את פרוסות השזיף לעיטור.

הצעת הגשה: מניחים על  צלחת פרוסות דקות של מלפפון ומעליהן מסדרים את הרול.

סושי פירות של TYO, בול לקיץ. צילום: דרור עינב
סושי פירות של TYO, בול לקיץ. צילום: דרור עינב

 

מתכוני הסושי באדיבות השף יאמה סאן, מסעדת TYO