מתכון לחזה אווז – מסעדת ליליות

מחפשים חומר גלם לא שיגרתי במטבח הביתי? מסעדת ליליות מציעה מתכון כשר לחזה אווז בקרם תפוחים

חזה אווז בקרם תפוחים, ליליות. צילום: אנטולי מיכאלו
חזה אווז בקרם תפוחים, ליליות. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

מצרכים (למנה אחת):

 

  • 150 גר' נתח חזה אווז נקי מעצם
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • חופן מנגולד או תרד
  • ½ כוס בצל קצוץ
  • גרידת תפוז
  • מיץ מחצי תפוז
  • 1 כף דבש
  • 4 תפוחים גרנד סמית קלופים ונקיים מחרצנים
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כף סוכר
  • תבלינים למרינדה ולקרם: פלפל אנגלי, ציפורן, אגוז מוסקט וקינמון

אופן ההכנה:

למרינדה: מערבבים מיץ תפוזים עם גרידת תפוז, מלח, דבש ותבלינים.

לחזה אווז: מורידים מעט ממעטה השומן וחורצים את השומן כמעט עד הבשר. משרים את החזה במקרר עם המרינדה כרבע שעה. לאחר מכן צורבים על אש נמוכה כ־7 דקות, ראשית על הצד של השומן עד לקבלת צבע זהוב ולאחר מכן להפוך. פורסים לפרוסות דקות.

לקרם תפוחי עץ: מבשלים תפוחי עץ עם סוכר, חומץ ושוב מעט מהתבלינים. להביא לרתיחה ולבשל כרבע שעה עד ריכוך, לסנן ולטחון בבלנדר.

מאדים מנגולד עם תרד ובצל.

לגראטן תפוח אדמה: חותכים תפוח אדמה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים על הצלחת בצורת מניפה. מפזרים מעט מלח ואופים בתנור בחום של 180 מעלות.

להגשה: מניחים על הצלחת את קרם התפוחים, את הגראטן ומעליו מעט – תרד ובצל מאודים. פורסים את חזה האווז לפרוסות דקות הישר מהמחבת ומניחים ליד.

למסעדה