מתכון לחריימה

חריימה: קדירת דגים חריפה ועוקצנית, המתאימה לארוחות שבת ולכל ארוחה משפחתית חגיגית

שף דודו אלמקייס, שף יוסי שיטרית, מסעדת דוד ויוסף

המצרכים (ל-4 מנות):

  • 1 ק"ג דג ים לבן (לוקוס, מוסר, בר ים, בורי)
  • 2 תפוחי אדמה קלופים פרוסים לפרוסות דקות
  • 1 גזר חתוך גס
  • 2 ראשי שום חצויים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 1 פלפל אדום יבש חריף
  • 1 עגבנייה בשלה גדולה
  • מעט פפריקה מתוקה
  • מעט כמון
  • מעט ראס אל חנות (תערובת תבלינים מהמטבח המרוקאי)
  • 1 זר כוסברה
  • 1/2 כוס שמן קנולה

הוראות הכנה:

מרפדים תחתית של סיר רחב בפרוסות תפוחי אדמה, מניחים עליהן את הדגים ומסביב את שאר הירקות. מערבבים בקערה את כל התבלינים עם חצי כוס שמן קנולה ויוצקים לתוך המחבת מעל הדגים והירקות. קוצצים את הכוסברה ומפזרים מלמעלה. מוסיפים כוס מים עד לגובה פני הדג ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 40 דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומגישים.

למסעדת דוד ויוסף