קציצות דגים עסיסיות לכבוד ראש השנה
נמאס מהגפילטע? קבלו מתכון לקציצות דגים טעימות ומרעננות, שיכול בקלות להחליף את מנת הדג המכובס בשולחן החג שלכם
מאת: שף איל מרון, מסעדת טשרניחובסקי 6
המצרכים (ל-6 מנות):
לקציצות
- 1 ק"ג פילה דג ים (לוקוס/מוסר), קצוץ דק בסכין
- 1 תפוח אדמה גדול, מבושל וקלוף ומגורד בפומפיה (מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים המיותרים)
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 1/2 פלפל חריף ללא גרעינים, קצוץ דק
לסלט הקישואים
- 6 יחידות קישואים חתוכים לאורך
- מעט שמן זית
- מעט מלח ים אטלנטי
- מעט פלפל
- חופן עלי נענע
- 150 גר' קוביות גבינת פטה
אופן ההכנה:
לקציצות – מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומגלגלים לכדורים של כ-50 גר'. מניחים במחבת ברזל כבדה או בגריל כשתי דקות, והופכים לצד שני.
לסלט קישואים – מניחים את הקישואים על נייר אפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור לחום של 250 מעלות, ואופים כשבע דקות.
- שמים בקערה את הקישואים ומוסיפים עלי נענע קצוצים וקוביות גבינה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
ההגשה – מניחים בצלחת עמוקה את סלט הקישואים ומעליו את הקציצות, ומגישים.