קציצות דגים עסיסיות לכבוד ראש השנה

נמאס מהגפילטע? קבלו מתכון לקציצות דגים טעימות ומרעננות, שיכול בקלות להחליף את מנת הדג המכובס בשולחן החג שלכם

מאת: שף איל מרון, מסעדת טשרניחובסקי 6

המצרכים (ל-6 מנות):

לקציצות

  • 1 ק"ג פילה דג ים (לוקוס/מוסר), קצוץ דק בסכין
  • 1 תפוח אדמה גדול, מבושל וקלוף ומגורד בפומפיה (מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים המיותרים)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל
  • 1/2 פלפל חריף ללא גרעינים, קצוץ דק

לסלט הקישואים

  • 6 יחידות קישואים חתוכים לאורך
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח ים אטלנטי
  • מעט פלפל
  • חופן עלי נענע
  • 150 גר' קוביות גבינת פטה

אופן ההכנה:

לקציצות – מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומגלגלים לכדורים של כ-50 גר'. מניחים במחבת ברזל כבדה או בגריל כשתי דקות, והופכים לצד שני.

לסלט קישואים – מניחים את הקישואים על נייר אפיה ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. מכניסים לתנור לחום של 250 מעלות, ואופים כשבע דקות.

  1. שמים בקערה את הקישואים ומוסיפים עלי נענע קצוצים וקוביות גבינה. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

ההגשה – מניחים בצלחת עמוקה את סלט הקישואים ומעליו את הקציצות, ומגישים.