מתכון לפיצה ביאנקה ארטישוק

מתכון לפיצה לבנה וריחנית עם ארטישוק וגבינת גורגונזולה, באדיבות מסעדת פיאצה

פיצה ביאנקה ארטישוק
פיצה ביאנקה ארטישוק

המצרכים:

 

  • 1 בצל סגול בינוני חתוך לפרוסות דקות
  • 1 ליבת ארטישוק נקייה ופרוסה לפלחים
  • 30 גר' גבינת פרמז'ן של גד מגוררת
  • 100 גר' גבינת מוצרלה קשה של גד מגוררת
  • חופן גבינת גורגונזולה של גד
  • מעט שמן זית
  • גוש בצק מרודד לפיצה

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום הכי גבוה כשעה לפני האפייה. מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. מפזרים מעל בצל סגול  וארטישוק, מפזרים פרמז'ן ומעל הכל מוצרלה.

מכניסים לתנור ל-8־10 דקות עד להשחמת הבצק.

מחלצים את הפיצה מהתנור ומפזרים מעל גבינת גורגונזולה. מברישים את דפנות הבצק בשמן זית ומגישים.

מסעדת פיאצה
מסעדת פיאצה

פיצה גד סגיר