מתכון לדג סלמון על סלט מלפפונים – ביסטרו אנינה

מנת בריאות טעימה מהמטבח של אנינה תגרום לגוף שלכם להגיד תודה - סלמון מעושן על סלט מלפפונים

דג סלמון וסלט מלפפונים, אנינה. צילום: אנטולי מיכאלו
דג סלמון וסלט מלפפונים, אנינה. צילום: אנטולי מיכאלו
24 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־2 מנות):

 

  • 2 נתחים של פילה סלמון

 

למרינדה:

  • 1/2 ליטר מים
  • ראש שום חצוי לשניים
  • 3 כפות ברנדי
  • 3 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה
  • שורש ג'ינג'ר
  • 1/2 לימון

 

לסלט מלפפונים:

  • 2 מלפפונים קצוצים דק
  • קורט מלח ופלפל
  • 1 שן שום כתושה
  • מעט שמיר קצוץ
  • 1/2 לימון סחוט
  • 3 כפות גבינת שמנת

אופן ההכנה:

מכניסים את כל חומרי המרינדה לסיר. מבשלים עד לרתיחה. מקררים. מניחים את נתחי הסלמון במרינדה למשך 5־8 שעות. לאחר ההשריה מניחים את נתחי הסלמון על רשת מעל לסיר עמוק המכיל נסורת לעישון ביתי ומעשנים כ־20 דקות. מערבבים את כל החומרים לסלט המלפפונים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מניחים את סלט המלפפונים על צלחת הגשה ומעליו את הסלמון המעושן.

למסעדה