מתכון לדג לוקוס על פירה אדום – מסעדת אונו

מלך הים במתכון של מסעדת אונו: פילה דג לוקוס עם תוספת מעניינת במיוחד

פילה לוקוס על פירה אדום, מסעדת אונו. צילום: אנטולי מיכאלו
פילה לוקוס על פירה אדום, מסעדת אונו. צילום: אנטולי מיכאלו
28 באוקטובר 2013

המצרכים (לשתי מנות):

  • 180־200 גר' נתח של פילה לוקוס
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1/2 ק"ג סלק
  • 100 גר' חמאה
  • 150 גר' שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 200 גר' פטריות מסוגים שונים (שימאג'י, פורטבלו ופטריות יער)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות חומץ בן יין אדום

אופן הכנה:

לפירה: מבשלים את תפוחי האדמה והסלק במים עד לריכוך. מסננים ומועכים בממעך פירה ידני, מוסיפים את קוביות החמאה ואת השמנת המתוקה (אפשר להחליף גם בשמנת 10 אחוזים). לפטריות: צורבים את הפטריות במחבת עם שמן זית, מלח, פלפל וחומץ בן יין אדום, כ־2־3 דקות. המנה: צורבים את הדג על החלק של העור במחבת לוהטת עד שהעור נהיה קריספי. הופכים לצד השני למשך שתי דקות נוספות. מסדרים על צלחת את הפירה, מניחים את פילה הדג הצרוב במרכז ומעל את הפטריות. מומלץ להוסיף משיחה של פסטו בצד.

מסעדת אונו, ויצמן 2 תל אביב, 6932005־03