מתכון לסלט לפת וכרישה

אוכלים בריא: מתכון צמחוני פשוט וטעים לסלט קצת אחר עם לפת וכרישה

11 בפברואר 2014

אסף דוקטור, מסעדת האחים

המצרכים (ל-6 מנות):

  • 3 כרישות גדולות שטופות
  • 10 לפתות מתוקות צעירות
  • 1 כף פלפל חריף טרי קצוץ
  • 3 עגבניות (רק הזרעים)
  • 1 לימון סחוט
  • 5 כפות שמן זית איכותי
  • 4 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה עשירה
  • מעט מלח ופלפל

אופן הכנה:

מבעירים גריל פחם וממתינים לקבלת פחמים אפורים וחמים. מסדרים את
הכרישות והלפתות על הפחמים ושורפים מכל צידיהם עד אשר הם מתרככים וחרוכים
לחלוטין.
מסירים מהגריל ומקררים מעט בשביל שניתן יהיה לקלף.
בקערה מניחים את זרעי העגבניות, מיץ הלימון, שמן הזית והפלפל החריף,
טורפים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
מקלפים בעדינות את הלפתות מהקליפה החרוכה עד אשר מקבלים לפתות נקיות
ולבנות, את הכרישות מקלפים גם כן עד שמגיעים לגלדים שחומים אך ללא חלקים
שרופים, את הכרישות חותכים למקלות באורך 4 ס"מ.
מסדרים בקערת הגשה נאה, יוצקים את התחמיץ על הירקות ומקשטים בקרם פרש
מעל המנה. מתבלים במעט מלח ופלפל.

למסעדת האחים