אופים בבית: אוזני המן במילוי מרציפן של מאפיית לחמים

מאפיית לחמים מגישה מתכון לאוזני המן אלוהיות, לא פחות מזה, במילוי מרציפן. גם מי שלא אוהב מרציפן, הולך לחסל

אוזני המן של מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
אוזני המן של מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
5 במרץ 2017

משנכנס אדר, מגיע זמנן של הפחמימות הריקות שעושות לנו כל כך טוב על הלב. אחרי שטעמנו ובדקנו מי הן אוזני ההמן הטובות באזור, אנחנו מגישים לכם אחד משלושת המתכונים המנצחים. החיסול מובטח. אז תודה לך המן ותודה גדולה למאפיית לחמים:

אוזני המן במילוי מרציפן | מאפיית לחמים

(החומרים ל־40 יחידות)

הבצק:
½ ק"ג (2 כוסות) קמח
50 גר' (¼ כוס) שקד טחון דק ומנופה
קורט מלח
3 גר' אבקת אפייה
275 גר' חמאה
120 גר' (½ כוס) אבקת סוכר
60 גר' (¼ כוס) סוכר
2 ביצים

המילוי:
400 גר' מרציפן גולמי איכותי
190 גר' סוכר
128 גר' חלבון
גרידה ממנדרינה או מתפוז

אוזני המן של מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
אוזני המן של מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:
הבצק:
שוקלים את כל החומרים מראש.
לקערה מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים.
בקערת המיקסר (עם וו גיטרה) מערבבים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ומעבדים קלות, עד לקבלת תערובת אחידה.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים מעט מאוד עד לאחידות. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של שעה (מינימום).
המילוי:
מערבבים בעזרת הידיים את המרציפן והסוכר, מוסיפים חלבון בהדרגה,  תוך כדי לישת המרציפן ומעבדים עד לקבלת מסה חלקה והומוגנית. מקררים מעט, מגלגלים לנקניק ארוך ומחלקים בצורה שווה ל־40 יחידות. מגלגלים כל יחידה לכדור ומניחים בצד.
ההרכבה:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 2.5־3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. במרכז כלל עיגול מניחים עיגול מרציפן, מקפלים את הבצק לצורת אוזן המן ומהדקים את הבצק לכדור. מניחים את האוזניים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות במשך 10־12 דקות, עד ששולי הבצק שחומים קלות.

לחמים | לחמים נמל תל אביב | לחמים שוק הכרמל

אוזני המן במילוי מרציפן, מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה
אוזני המן במילוי מרציפן, מאפיית לחמים. צילום: דניאל לילה