מתכון לדג אפוי במלח

כמה פשוט, ככה טעים: השף ברק אהרוני (נורמן) חולק איתנו מתכון לדג שלם במלח, מנה עיקרית נהדרת וטעימה במינימום מאמץ

ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
ראש השנה במלון נורמן. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 מנות:

  • דג ים במשקל 2 ק"ג
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 2 ענפי מרווה
  • 2 ענפי טרגון
  • 1 ליים פרוס דק
  • 4 ק"ג מלח גס
  • 8 חלבונים
  • 10 כפות מים

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבבים את המלח עם החלבון (מוסיפים את החלבון בהדרגה).

מוסיפים את המים בשלבים עד לקבלת תערובת גרגירית/ חולית.

מנקים את בטן הדג היטב, שוטפים, מייבשים ומכניסים פנימה את עשבי התיבול והליים.

על מגש אפייה מתאים לגודל הדג מניחים נייר כסף ומפזרים שכבה דקה מתערובת המלח. מניחים את הדג על המלח ועוטפים את הזנב בנייר כסף כדי שלא יתפורר. מפזרים את תערובת המלח שנותרה על הדג כך שיכוסה היטב מכל הצדדים.

אפייה: מחממים תנור ל־220 מעלות. מחשבים את זמן האפייה (על כל 1 ק"ג דג 55 דקות אפייה; במקרה שלנו 110 דקות) ואופים את הדג. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. שוברים את המלח בעדינות בלי לפגוע בדג, מנקים משאריות מלח, מסירים את העור ומחלקים למנות אישיות. בהגשה מומלץ להמליח ולזלף מעט שמן זית ומיץ לימון על הדג.