עוגת הדבש הטובה מכולן

לחה, נימוחה וממכרת, שי-לי ליפא מציגה את הדרך הקלה והטעימה ביותר להכין עוגת דבש ממכרת. כדאי לאפות את העוגה לפחות יומיים-שלושה לפני ההגשה כדי שתבשיל וטעמה יעמיק.

עוגת הדבש הטובה מכולן. צילום: דן לב
עוגת הדבש הטובה מכולן. צילום: דן לב
21 בספטמבר 2016

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כף קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחון (לא חובה)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1 כף אבקת קפה נמס
3/4 כוס (180 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, רותחים
3/4 כוס (180 מ"ל) שמן חמניות או תירס
1 כוס (350 גרם) דבש
3 ביצים

לשימון:
תרסיס שמן

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-170 מעלות צלזיוס ומשמנים את התבנית בתרסיס השמן.

מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, הקינמון, הציפורן ואבקת הסודה לשתייה.

בקערה שנייה ממיסים את אבקת הקפה הנמס במים הרותחים. מוסיפים את השמן והדבש ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את הביצים ומערבבים.

יוצקים את תערובת הדבש לקערת הקמח ומערבבים לעיסה חלקה ללא גושים. יוצקים לתבנית ומחליקים.

אופים בתנור החם כ-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד 10 ימים.

גיוון: מוסיפים לתערובת 1/2 כוס צימוקים כהים.

המתכון לקוח מתוך הספר "שי-לי מבשלת חגי תשרי"

שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב
שי-לי ליפא מבשלת חגי תשרי. צילום: דן לב