דלעת יפנית בתנור עם איולי חזרת

תוספת נהדרת למרכז שולחן החג שמשלבת מגוון טעמים וטקסטורות. לא מצאתם דלעת יפנית? כל דלוע אחר יעבוד נהדר

שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

חומרים ל־4 סועדים

  • 1 דלעת יפנית (אם לא מוצאים יפנית, ניתן להשתמש בדלועים אחרים)
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 80 גר' חזרת לבנה טרייה (עדיף שורש)
  • קורט אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 ענפי בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־200 מעלות. עוטפים את הדלעת בשלמותה בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ־40 דקות.

איולי חזרת: מערבבים בקערה מיונז ושמנת חמוצה. מגררים פנימה בפומפייה דקה ועדינה את החזרת הלבנה ומערבבים (שומרים חתיכת חזרת להגשה). מוסיפים מלח, פלפל ולימון, טועמים ומתקנים תיבול (הרוטב צריך להיות חרפרף).

כשהדלעת מוכנה מוציאים אותה מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מרוקנים מגרעינים ובוצעים לפלחים גסים (אפשר בידיים).

מסדרים את הדלעת על צלחת הגשה, מגררים מעל מעט חזרת טרייה, בוזקים מעט שמן זית, מתבלים במלח אטלנטי, מפזרים על הכל בצל ירוק ומגישים.