מתכון למילקי סטייל

בשביל מה לנסוע עד ברלין כשאפשר להכין לבד בבית? השפית-קונדיטורית מיכל בוטון מנדבת מתכון למילקי הום מייד

באדיבות שפית-קונדיטורית מיכל בוטון

 המצרכים (ל-12 מנות):

לפודינג שוקולד:

  • 500 גר' שמנת מתוקה
  • 500 גר' חלב
  • 40 גר' קורנפלור מנופה
  • 65 גר' סוכר
  • 225 גר' שוקולד מריר 53%

לקרם שנטילי:

  • 250 גר' שמנת מתוקה
  • 50 גר' אבקת סוכר
  • 1/2 מקל וניל

ברלין זה לחלשים, מילקי של הקונדיטורית מיכל בוטון. צילום: אנטויל מיכאלו
ברלין זה לחלשים, מילקי של הקונדיטורית מיכל בוטון. צילום: אנטויל מיכאלו

אופן ההכנה:

לפודינג: מרתיחים את השמנת עם 400 גרם חלב והסוכר. במקביל  מערבבים את הקורנפלור עם 100 גרם חלב (כדי להימנע מגושים). כשמגיע לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומוסיפים במהירות את תערובת החלב והקורנפלור. בעזרת מטרפה, דואגים לערבב במהירות כדי שלא יוצרו גושים. כעבור שש דקות (תוכלו כבר בשלב הזה לראות הסמכה קלה) מסירים מהאש ושופכים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות.

לקרם: מקציפים במיקסר במהירות גבוהה עד לקבל קצף יציב ועמיד. מזליפים בעזרת צנתר משונן על גביעי הפודינג. מגישים.