יד ראשונה מרופא: שלושה מתכונים מבית האחים דוקטור

האחים דוקטור חוגגים חמש שנים למסעדת האחים, ומנדבים שלושה מתכונים עם ניחוח מקומי

האחים דוקטור. צילום: אנטולי מיכאלו
האחים דוקטור. צילום: אנטולי מיכאלו
26 בנובמבר 2015

כרובית ביוגורט לימוני

החומרים

  • ראש כרובית
  • 5 כפות יוגורט כבשים
  • גרדה מחצי לימון
  • 4 כפות מיץ לימון
  • שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • כף תערובת זעתר יבש

 

אופן ההכנה

מאדים את ראש הכרובית כ־15 דקות בסיר עד שגזע הכרובית מתרכך מעט. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים למעט הזעתר היבש. מחלקים את הכרובית לארבעה רבעים אחידים, משמנים מעט את הכרובית המאודה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

צולים את הכרובית בתנור שחומם ל־220 מעלות עד שהתפרחות משחימות מעט. מעבירים לצלחות הגשה ויוצקים מעל את רוטב היוגורט. מפזרים זעתר יבש על הכרובית ומגישים.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

סינייה ירקות

החומרים

  • עגבנייה טרייה מגוררת בפומפייה
  • 1 כרשה גדולה
  • 100 גר' כרובית מאודה מחולקת לפרחים
  • 100 גר' ברוקולי מאודה מחולק לפרחים
  • 2 כפיות פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 110 גר' מים
  • 100 גר' טחינה

אופן ההכנה

חורכים את הכרשה על גריל או בתנור חם עד ששכבותיה הראשונות שרופות ומרכזה רך. מסדרים בתבנית את רסק העגבנייה, הכרשה, הפלפל החריף ותפרחות הברוקולי והכרובית. מתבלים במעט שמן זית ומלח.

מערבבים את המים והטחינה הגולמית, יוצקים את הטחינה הדלילה מעל הירקות ואופים בתנור חם (220 מעלות) כ־15 דקות, עד שהשכבה העליונה שחומה מעט. מתבלים במלח ומקשטים בשקדים קלויים קצוצים, פטרוזיליה וסומק.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

ארטישוקים מטוגנים על לבנה

החומרים

  • 12 רבעי ארטישוק כבושים ומשומרים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כוסות שמן קנולה
  • 250 גר' לבנה איכותית
  • שמן זית

אופן ההכנה

מסננים את הארטישוקים מנוזל השימור ומייבשים היטב. בסיר, על להבה גדולה, מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן מוכן לטיגון (מכניסים לשמן קצה של ארטישוק. אם נוצרות סביבו בועות רוחשות הוא מוכן), מכניסים את רבעי הארטישוק ומטגנים כארבע דקות עד שהארטישוקים זהובים ועליהם החיצוניים מתקפלים ונהיים פריכים מעט.

מערבבים את הארטישוקים בזהירות בזמן הטיגון. מוציאים את הארטישוקים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מעבירים מהר את הארטישוקים לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה, השום ומיץ הלימון. מערבבים היטב ומתבלים במעט מלח.

הגשה: משטחים את הלבנה על צלחת הגשה נאה ומסדרים את הארטישוקים מעל. מגישים מיד.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו