סלט סלק עם תפוחים ודבש
מתכון קל לסלט חגיגי ומרענן שיכול לשדרג את ארוחת החג שלכם: סלק, תפוחים ודבש
מאת שף צ'רלי פדידה מסעדת Olive Leaf
המצרכים (ל-4 מנות):
לסלט:
- 1 סלק אדום בינוני
- 2 תפוחי גרנד סמית ירוקים
- 2 גבעולי סלרי אמריקאי
- 1/4 כוס שקדים פרוסים (או אגוזי מלך)
לרוטב:
- 5 כפות חומץ תפוחים
- 2 כפיות דבש תמרים (סילאן) או דבש דבורים
- 3 כפות שמן חמניות
- מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- קולפים את הסלק וחותכים אותו לרצועות דקיקות (ז'וליינים). קולפים את תפוחי העץ וחותכים גם אותם לרצועות דקות (ז'וליינים). קוצצים דק את גבעולי הסלרי.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולים את השקדים בתנור כשבע דקות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב. מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים היטב ומגישים.