סלט סלק עם תפוחים ודבש

מתכון קל לסלט חגיגי ומרענן שיכול לשדרג את ארוחת החג שלכם: סלק, תפוחים ודבש

מאת שף צ'רלי פדידה מסעדת Olive Leaf

המצרכים (ל-4 מנות):

לסלט:

  • 1 סלק אדום בינוני
  • 2 תפוחי גרנד סמית ירוקים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים (או אגוזי מלך)

לרוטב:

  • 5 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפיות דבש תמרים (סילאן) או דבש דבורים
  • 3 כפות שמן חמניות
  • מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הסלק וחותכים אותו לרצועות דקיקות (ז'וליינים). קולפים את תפוחי העץ וחותכים גם אותם לרצועות דקות (ז'וליינים). קוצצים דק את גבעולי הסלרי.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולים את השקדים בתנור כשבע דקות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
  3. מערבבים בצנצנת את כל חומרי הרוטב. מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים היטב ומגישים.