מתכון לביף בורגיניון

יש לכם חשק לקדירת חורף צרפתית מהבילה? תערכו את השולחן כי תוך שלוש שעות זה יכול להיות אצלכם בצלחת

זלילה צרפתית, ביף בורגיניון של מסעדת הרובע השישי. צילום: יח"צ
זלילה צרפתית, ביף בורגיניון של מסעדת הרובע השישי. צילום: יח"צ
11 בדצמבר 2013

שף אמיר מרקוביץ', הרובע השישי

המצרכים (ל-6 סועדים):

  • 1.500 ק"ג צוואר עגל בקר חתוך לקוביות
  • 2 בצלים שלמים קלופים
  • בוקה גרני (צרור עשבי תיבול)
  • 10 גר' חמאה
  • 1.5 ליטר יין אדום מסוג בורגון
  • 2 גזרים
  • 1 שן שום
  • 25 בצלי פנינה
  • 100 גר' לרדון (קוביות שומן)
  • 1 כף קמח
  • 1/4 כוס שמן סויה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל והגזר לקוביות בינוניות. מקמחים את חתיכות הבשר ומטגנים מכל הצדדים בסיר בינוני עם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השום, הבייקון, הגזר והבצל ומערבבים. מוסיפים את היין האדום ואת הבוקה גרני ומבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה לאחר רתיחה. מקלפים את הבצלי פנינה ומבשלים בסיר בינוני עם מעט מים וחמאה. כאשר הבצלים כמעט מוכנים מוסיפים אותם חצי שעה לפני שהקדירה מוכנה לביף בורגיניון לקירמול ומגישים

למסעדה