המבורגר מושחת

הזמנתם חברים לצפות בכדורגל? קבלו מתכון לארוחה מושלמת מול הטלוויזיה - המבורגר עם פירה שום ובצל מקורמל

הכנתי לבד, המבורגר של השף יואב בר. צילום: יח"צ
הכנתי לבד, המבורגר של השף יואב בר. צילום: יח"צ

מאת שף יואב בר, מיזם CHEF TO GO

המצרכים (ל-4 סועדים):

  • 400 גר' בשר אנטריקוט וצוואר בקר טחונים
  • 50 גר' בצל, קצוץ ומטוגן
  • 1/2 כוס מי סודה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

 

לפירה שום:

  • 100 גר' שיני שום
  • 1/2 כוס דבש
  • 1 כפית עלי טימין
  • 1/2 כפית אניס טחון
  • מעט מלח ופלפל
  • מעט שמן זית

 

לתוספת:

  • 8 בצלים קטנים, ללא קליפה
  • 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

  1. שמים את הבשר בקערה בינונית, מוסיפים את הבצל, מי הסודה, המלח והפלפל, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתוך רינג (טבעת עגולה) ויוצרים המבורגר.
  2. מניחים את ההמבורגר על גריל פחמים או על מחבת לוהטת עד שמגיעים למידת העשייה הרצויה.

לפירה שום: בתבנית אפייה מניחים שיני שום, דבש, עלי טימין, אניס, מלח, פלפל ומעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 25 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

לתוספת: מניחים את הבצלים ושורש הפטרוזיליה בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט רוזמרין, ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור, שחומם מראש בטמפרטורה של 150 מעלות, במשך כ- 20 דקות.

אופן ההגשה:

מניחים את ההמבורגר על צלחת, עליו את פירה השום, מסביב את התוספת ומגישים.