המבורגר מושחת
הזמנתם חברים לצפות בכדורגל? קבלו מתכון לארוחה מושלמת מול הטלוויזיה - המבורגר עם פירה שום ובצל מקורמל
מאת שף יואב בר, מיזם CHEF TO GO
המצרכים (ל-4 סועדים):
- 400 גר' בשר אנטריקוט וצוואר בקר טחונים
- 50 גר' בצל, קצוץ ומטוגן
- 1/2 כוס מי סודה
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לפירה שום:
- 100 גר' שיני שום
- 1/2 כוס דבש
- 1 כפית עלי טימין
- 1/2 כפית אניס טחון
- מעט מלח ופלפל
- מעט שמן זית
לתוספת:
- 8 בצלים קטנים, ללא קליפה
- 2 שורשי פטרוזיליה, קלופים
- מלח ופלפל
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
- שמים את הבשר בקערה בינונית, מוסיפים את הבצל, מי הסודה, המלח והפלפל, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתוך רינג (טבעת עגולה) ויוצרים המבורגר.
- מניחים את ההמבורגר על גריל פחמים או על מחבת לוהטת עד שמגיעים למידת העשייה הרצויה.
לפירה שום: בתבנית אפייה מניחים שיני שום, דבש, עלי טימין, אניס, מלח, פלפל ומעט שמן זית, ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 25 דקות. מוציאים מהתנור ומעבירים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
לתוספת: מניחים את הבצלים ושורש הפטרוזיליה בתבנית אפייה עם נייר פרגמנט. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט רוזמרין, ומכסים ברדיד אלומיניום. אופים בתנור, שחומם מראש בטמפרטורה של 150 מעלות, במשך כ- 20 דקות.
אופן ההגשה:
מניחים את ההמבורגר על צלחת, עליו את פירה השום, מסביב את התוספת ומגישים.