מתכון לחמין אשכנזי עם קישקע

בשבת הקרובה צפוי מזג אוויר לגיטימי לחמין, אז למה שלא תכינו אחד בעצמכם? מתכון לחמין אשכנזי של מסעדת סנדר

יצא לנו הקישקע, סנדר. צילום: יח"צ
יצא לנו הקישקע, סנדר. צילום: יח"צ
12 בדצמבר 2013

שף זמי שרייבר, מסעדת סנדר

המצרכים (ל-6 סועדים):

  • 10 תפוחי אדמה קלופים בינוניים מסוג דזירה
  • 1/2 קילו שעועית אדומה
  • 200 גר' שעועית לבנה
  • 200 גר' שעועית ברבוניה
  • 2 בצלים לבנים מטוגנים קצוצים
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • חצי קילוגרם בשר שריר מבקר (רצוי מוכשר)
  • 200 גר' שומן חזה בקר חתוך לקוביות
  • קישקע ממולא (לפי המתכון שבהמשך)
  • 5 ביצים קשות
  • 1/2  ק"ג עצמות ברך בקר (או גם עצמות עוף)
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה אדומה חריפה

 

אופן ההכנה:

מתחילים מוקדם בשעות הבוקר של היום שלפני מועד הזלילה: מסדרים בסיר תפוחי האדמה, שעועית, בצל, קוביות שומן ואת שאר התבלינים. מוזגים מים עד כיסוי ומערבבים. מוסיפים מעל התכולה את הבשר, הקישקע והביצים הקשות. מוסיפים שוב עם מים עד כיסוי. מביאים את הסיר לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים למשך שעה עד ארבע שעות על הגז. מעת לעת משלימים מים לכיסוי התכולה. מעבירים את הסיר (כשהוא מכוסה) לתנור ל- 140 מעלות לבישול איטי של 18 שעות לפחות. למחרת בבוקר בודקים את הסיר ומשלימים מים לפי הצורך עד לכיסוי 2/3 מתכולת הסיר. ממשיכים בבישול איטי בתנור עד לצהריים כשאוכלים.

ושלא יעצרו אתכם בחשד לנהיגה תחת השפעת חמין:
http://youtu.be/rq3sVJu3Qts

 

מתכון לקישקע אמיתי – מסעדת סנדר

המצרכים:

  • מטר וחצי מעיים
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 בצלים קצוצים מטוגנים
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 650 גרם שומן  קצוץ (מורכב מ500 גרם בקר,100 גרם עוף ו50 גרם כבש)
  • מלח, פלפל –לפי הטעם

אופן ההכנה:

מנקים היטב את המעיים, שוטפים בחומץ ומכניסים למשך יום למקרר. מערבבים את בצלים הקצוצים (המטוגנים והלא מטוגנים) יחד עם השומן הקצוץ. מוסיפים את הקמח ואת המלח והפלפל (לפי הטעם הרצוי) ומערבבים היטב. ממלאים את המעיים בתערובת. דוחסים וקושרים את הקצוות בחוט. מבשלים במשך שעה בסיר עם מים (כשהמים מכסים את המעיים). תוך כדי תהליך הבישול המעיים מתנפחים ועל מנת שלא יתפוצצו מנקבים בעדינות עם מזלג לשחרר את האדים וממשיכים בתהליך הבישול. אחרי שעה זה מוכן ואפשר להכניס את המעיים לסיר של החמין.