מתכון לקדירת ציידים עם פטריות

גם אם אתם לא ציידים מגיע לכם להתפנק עם מתכון לקדירה עשירה וארומאטית העשויה מנתחים עסיסיים של אסאדו שמבושלים עם שלושה סוגים של פטריות

קדירת ציידים
קדירת ציידים
25 בדצמבר 2013

שף גיא פרץ (מסעדת אנדיב ומסעדת גספאצ'ו)

המצרכים (ל-4 מנות):

  • 1 ק"ג בשר אסאדו חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ, עם העצמות
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 עלי דפנה
  • מעט מלח ופלפל
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות ציר בקר
  • 1 בצל סגול גדול
  • 1 בצל לבן גדול
  • 2 כרישה
  • 12 פטריות שמפיניון
  • 6 פטריות פורטבלו
  • 6 פטריות יער
  • 6 פטריות שיטאקי מיובשות
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 2 ענפי תימין
  • 2 ענפי זעתר

אופן ההכנה:

בסיר מתכת כבד מחממים מחצית מכמות שמן הזית, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים 12-10 דקות על אש בינונית, לסגירת הבשר. מתבלים בעלי דפנה, מלח ופלפל ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את היין, מבשלים כ-3 דקות ומוסיפים את הציר. מביאים לרתיחה. חותכים גס את הבצלים והכרישה, בעובי 2 ס"מ. מחממים במחבת את שמן הזית שנותר ומטגנים כ-5 דקות את הבצלים והכרישה, עד שהזהיבו. מוסיפים את הפטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את תוכן המחבת לסיר ומוסיפים מים עד כיסוי התבשיל. מבשלים כשעתיים על בינונית, עד שהבשר רך.

למסעדת גספאצ'ו