מתכון לתבשיל טלה וירקות

כך תכינו תבשיל טלה עסיסי וטעים, היישר מהמטבח הביתי של שף ירון שלו

30 במרץ 2014

המצרכים (ל־6 מנות):

  • 1 ק"ג כתף טלה ללא עצם, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 בצל לבן קלוף
  • 1 כרישה (רק החלק הלבן)
  • 6 קישואים
  • 2 עלי מרווה
  • 1 כוס יין לבן
  • 3־4 כוסות ציר עוף או ציר ירקות (או מים)
  • 4 שיני שום
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מחממים מעט שמן זית בסיר רחב או במחבת רחבה ועמוקה וצורבים קלות את נתחי הטלה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים כ־5 דקות עד שנשארת רק חצי מכמות היין. מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום והמרווה. מוסיפים את הציר (או את המים) עד כדי כיסוי של כל האלמנטים במחבת. טועמים, ממליחים קלות. סוגרים את המכסה ומבשלים במשך שעה וחצי על הלהבה הכי נמוכה.

חותכים את הקישואים לאורך ואחרי שעה וחצי של בישול מוסיפים אותם למחבת. מערבבים. סוגרים שוב את המכסה ומבשלים כחצי שעה. אחרי שהתבשיל התבשל כשעתיים, טועמים ומתקנים תיבול. מוציאים את הבשר והירקות לצלחת הגשה, וממשיכים לצמצם את הנוזל שנשאר במחבת עד שהוא הופך לסמיך. מוזגים את הנוזל על הטלה והירקות ומגישים לאנשים שאוהבים.