מתכון לפפר סטייק

כך תשדרגו לכם את הארוחה: מתכון לפפר סטייק עם זרעי כוסברה

פפר סטייק, אבושדיד. צילום: אנטולי מיכאלו
פפר סטייק, אבושדיד. צילום: אנטולי מיכאלו
2 בינואר 2014

מסעדת אבושדיד, שף וובה טאשייב

המצרכים (ל־3 סועדים):

  • 6 נתחי סינטה במשקל 120 גר' כל אחד, פרוסים לאורך (ולא לרוחב כבסטייק) בטמפרטורת החדר (יש להוציא מהמקרר כשעתיים לפני הארוחה)

לתערובת התבלינים:

  • 50 גר' זרעי כוסברה קלויים
  • 2 כפות (30 גר') פלפל שחור גרוס
  • 3 ענפי רוזמרין טרי (10 גר', עלים בלבד)
  • 10 ענפים תימין טרי (10 גר', עלים בלבד)

לתבשיל העדשים:

  • 300 גר' עדשים שחורות מבושלות
  • 1 גזר צהוב בינוני חתוך לקוביות קטנטנות
  • 2 ענפי סלרי ירוק חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנטנות
  • 1 כף ג'ינג'ר (20 גר') קצוץ דק מאוד
  • מעט כמון טחון
  • מעט צ'ילי גרוס
  • 4־5 כפות ציר בקר או עוף
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 3 כפות (50 מ"ל) שמן זית
  • 1 כף סוכר

להגשה:

  • 3 כפות שמנת חמוצה מעורבבת עם מעט מלח ושמן זית
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מעט מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

לתערובת התבלינים: טוחנים במעבד מזון את כל התבלינים עד לקבלת תערובת פירורית דקה. לתבשיל העדשים: מערבבים את כל מרכיבי התבשיל, למעט העדשים ומבשלים על אש בינונית כעשר דקות. מוסיפים את העדשים ומבשלים יחד כחמש דקות נוספות. מתקנים תיבול ומניחים בצד. משמנים היטב את נתחי הסינטה ומצפים בתערובת התבלינים. צורבים את הנתחים מכל הצדדים במחבת כבדה עם שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־220 מעלות למשך שלוש דקות. מוציאים את הנתחים לקרש החיתוך, מכסים במגבת או בנייר אלומיניום ונותנים להן לנוח שתי דקות. בזמן הזה מחממים שוב את התבשיל. מסדרים בכל צלחת מעט מהתבשיל. פורסים את הנתחים נגד כיוון הסיבים לפרוסות דקות של 0.5 ס"מ ומסדרים מעל התבשיל. מניחים ליד כף שמנת חמוצה לעידון הטעמים ומפזרים למעלה מעט מלח ים.

למסעדת אבושדיד