מתכון לאנטרקוט בקרם בטטה – מועדון Zappa

חלבונים ופחמימות היו מאז ומתמיד שילוב מנצח: מועדון הזאפה עם מתכון שהולך נהדר עם לילה שכולו אלכוהול ומוזיקה טובה

אנטרקוט בקרם בטטה, מועדון זאפה. צילום: אנטולי מיכאלו
אנטרקוט בקרם בטטה, מועדון זאפה. צילום: אנטולי מיכאלו
24 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־2 מנות):

 

  • 600 גר' אנטרקוט חתוך לשני נתחים
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח ופלפל גרוסים

 

לקרם בטטה:

  • 2 בטטות גדולות
  • 5 ענפי תימין
  • 5 שיני שום קונפי
  • 1 בצל לבן פרוס
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס

 

לרוטב דמי גלאס רימונים:

  • 6 בצלצלי שאלוטס
  • 4 פטריות פורטבלו
  • מעט שמן זית
  • מעט טימין
  • 1 כוס ציר בקר
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 כפות חומץ רימונים
  • מעט סילאן
  • מעט מלח ופלפל

 

לירקות:

  • 3 אספרגוס
  • 4 פרחי ברוקולי
  • מעט שמן זית
  • מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

קרם בטטה: אופים בטטות כשהן עטופות בנייר כסף בתנור חם מאוד (220 מעלות). לאחר שהתרככו מקלפים אותם מקליפתם, מניחים על מגש, מוסיפים ענפי תימין, שום, בצל לבן, שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס. מחזירים לתנור חם לחריכה לכ־10 דקות. מוציאים, מעבירים לבלנדר ומרסקים עד למרקם חלק.
דמי גלאס: מטגנים בצלצלי שאלוטס ופטריות פורטבלו בשמן זית ותימין. מוסיפים ציר בקר ויין אדום. מצמצמים את הנוזלים עד למרקם משחתי. מתבלים בחומץ רימונים, מעט סילאן מלח ופלפל. מסננים.

ירקות ירוקים: חולטים במים רותחים אספרגוס ופרחי ברוקולי במשך 2 דקות. מעבירים למי קרח. מסננים, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל וצורבים על הגריל לכמה דקות.
סטייק אנטרקוט: מתבלים בשמן זית, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס ומכניסים לגריל עד למידה הרצויה.

הרכבת המנה: מניחים על צלחת את קרם הבטטה, מעל את הסטייק, לצדו את הירקות הצרובים ומעל את הרוטב.

מועדון זאפה, ראול ולנברג 24 מגדלי זיו רמת החייל, 7626666־03