מתכונים: 4 המבורגרים משודרגים שאפשר להכין גם בבית

מסעדת פופינה חוגגת שנתיים ולרגל המאורע ביקשנו מהשף אוראל קמחי מתכונים לארבעה סוגים שונים של המבורגר שאפשר להכין גם בבית

המבורגר. פופינה (צילום: אנטולי מיכאלו)
המבורגר. פופינה (צילום: אנטולי מיכאלו)
15 בפברואר 2015

מתכון בסיס להכנת לחמנייה מאודה

המצרכים (להכנת 30 לחמניות):

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • ¾ כוס (120 גר') סוכר
  • 2 כפות (35 גר') מלח
  • 25 גר' שמרים יבשים
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס (100 גר') שמן חמניות
  • 2 כוסות (500 מ"ל) מים

אופן ההכנה:

מערבבים קמח עם סוכר, אבקת אפייה ושמרים. מוסיפים בהדרגה מים פושרים ולשים. מוסיפים מלח ולאחר חמש דקות לישה מוסיפים את השמן. לשים שתי דקות נוספות. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. מגלגלים ביד כדורים קטנים ומתפיחים שוב כשעה. מניחים נייר אפייה בתוך סיר אידוי (על הרשת) ומאדים במשך 12 דקות.

לחמניות להמבורגר- מגלגלים כדורים קטנים (צילום: אנטולי מיכאלו)
לחמניות להמבורגר- מגלגלים כדורים קטנים (צילום: אנטולי מיכאלו)
מאדים בסיר אידוי (צילום: אנטולי מיכאלו)
מאדים בסיר אידוי (צילום: אנטולי מיכאלו)

המבורגר שרימפס

המצרכים (ל־4 סועדים):

  • 600 גר' שרימפס קצוצים דק (בסכין)
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 1 כפית צ'ילי אדום קצוץ
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב בקערה את כל חומרי הקציצה ולשים במשך כחמש דקות עד שהמסה הופכת לדביקה. צולים במחבת עם מעט שמן עד להשחמה משני הצדדים ומעבירים ללחמנייה.

מבטיחים שיצא לכם ככה. צילום: אנטולי מיכאלו
מבטיחים שיצא לכם ככה. צילום: אנטולי מיכאלו

המבורגר שפונדרה

המצרכים (ל־4 סועדים):

  • 600 גר' בשר שפונדרה חתוך לקוביות של כ־2 ס"מ
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 צרור סלרי חתוך גס
  • 6 כפות שמן חמניות
  • 1 כפית עלי תימין
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר רחב. מקמחים את קוביות הבשר ומשחימים אותן מכל הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת משחימים את הירקות ומחזירים אליה את הבשר. מוזגים את היין האדום, מוסיפים תימין ומתבלים במלח ופלפל. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשלוש שעות או עד שהבשר רך מאוד. קוצצים בסכין את הבשר יחד עם הירקות. את הרוטב שנשאר במחבת מצמצמים היטב. מגישים בתוך הלחמנייה (אפשר להגיש עם חסה או עם בצל מוחמץ).

 

[tmwdfpad]

המבורגר סלק עדשים וקינואה

 המצרכים (ל־4 סועדים):

  • 400 גר' סלק מגורד על החלק הדק של הפומפייה
  • 100 גר' עדשים שחורות מבושלת
  • 100 גר' קינואה אדומה מבושלת
  • 4־8 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • שמן חמניות לטיגון
  • מעט מלח ופלפל לבן

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב בקערה את כל החומרים מלבד השמן. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מטגנים את הקציצות בשמן על להבה בינונית עד השחמה טובה משני הצדדים. מניחים בלחמנייה (אפשר לסחוט מעט לימון טרי על הקציצה או למרוח מעט פסטו על הלחמנייה).

יאמי. (צילום: אנטולי מיכאלו)
יאמי. (צילום: אנטולי מיכאלו)

המבורגר כבד אווז ואיולי כמהין

 המצרכים (ל־4 סועדים):

  • 400 גר' כבד אווז פרוס דק (לעובי של כ־1 ס"מ)
  • 4 עלי חסה
  • לאיולי:
  • 2 חלמון ביצה
  • 1 כוס (200 גר') שמן חמניות
  • 1 כפית שמן כמהין או מחית כמהין
  • ½ שן שום
  • ½ כפית חומץ בן יין לבן
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

לאיולי: מערבבים בקערה או בבלנדר ידני את השום הכתוש, החלמונים, החומץ, שמן הכמהין ומלח ופלפל. טורפים תוך כדי זילוף אטי של השמן עד לקבלת מרקם סמיך.

מחממים מחבת עם מעט מלח ים אטלנטי וצורבים עליה את פרוסות כבד האווז עד להשחמה משני הצדדים. מורחים את האיולי על הלחמנייה ומניחים בתוכה את כבד האווז.