מתכון לטליאטלה פרובנס – מסעדת אונו

מפנטזים על פסטה בדיוק כמו בפרובנס? לשף של אונו יש מתכון בשבילכם לטליאטלה

טליאטלה פרובנס, אונו. צילום: אנטולי מיכאלו
טליאטלה פרובנס, אונו. צילום: אנטולי מיכאלו
21 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־4 מנות):

  • 8 פילטים של אנשובי
  • 15 צלפים
  • ½1 כוס עשבי תיבול קצוצים: כוסברה, טרגון, אורגנו, נענע
  • 15 עגבניות שרי חצויות

 

לפסטה:

  • 1/2 ק"ג קמח
  • 5 ביצים
  • ½ כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • לחמאת עגבניות:
  • ½ ק"ג עגבניות חתוכות גס
  • 1 שן שום
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 200 גר' חמאה
  • מעט מלח ופלפל שחור דק

 

אופן ההכנה:

לפסטה: מערבבים את כל החומרים עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. את המסה יש להעביר במכונת הפסטה מספר פעמים כאשר אנו מורידים מספר מפעם לפעם בהדרגה עד לדרגה הנמוכה. מבשלים את הפסטה במים שהורתחו מראש. על כל ליטר מים שמים כפית מלח.

זמן הבישול לפסטה טרייה הוא כשתי דקות בלבד. לחמאת העגבניות: מבשלים את העגבניות עד אשר הן מגירות את כל הנוזלים. טוחנים ומסננים בשינואה גסה. מצמצמים על אש נמוכה את הנוזל עד לקבלת רכז עגבניות. מוסיפים את החרדל והחומץ בן יין ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל. מחממים במחבת מעט מחמאת העגבניות ומוסיפים שום, אנשובי, צלפים, עשבי תיבול ועגבניות שרי. ממתינים כחצי דקה שכל הטעמים יֵצאו ומוסיפים את הפסטה המבושלת. מקפיצים כך שהרוטב יעטוף את הפסטה בשלמות ומגישים. ניתן לגרד פרמזן, או קרעים של גבינת מוצרלה בפאלו.

אונו, ויצמן 2, 6932005־03 

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers