מתכון לסלק צלוי בפיסטוק ואגס – מסעדת מרי ג'יין

מתכון צמחוני מלא בריאות: סלק צלוי עם פיסטוק ואגסים של מסעדת מרי ג'יין

סלק צלוי, מרי ג'יין. צילום: אנטולי מיכאלו
סלק צלוי, מרי ג'יין. צילום: אנטולי מיכאלו
21 באוקטובר 2013

המצרכים (ל־2 מנות):

  • 30 גר' פיסטוק קלוי
  • 300 גר' סלק צלוי אפוי בתנור (קלוף עם שמן זית ומלח ים אטלנטי)
  • ½ שקית בורגול עבה/דק
  • 1 אגס בינוני ללא הליבה חתוך לפרוסות דקות
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן בצל ירוק קצוץ דק

לתיבול:

  • מעט מלח אטלנטי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית חומץ בן יין לבן

 

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים עד לספיגה מלאה. מפוררים ומערבבים עם מלח, פלפל, פטרוזיליה ובצל ירוק. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים על צלחת הגשה. את הסלקים הצלויים חותכים לקוביות, מתבלים בשמן זית, מלח וחומץ. מערבבים עם פרוסות האגס והפיסטוקים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים הכל מעל הבורגול המתובל ומגישים.

מרי ג'יין, ירמיהו 22 תל אביב, 7288281־050

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers