מתכון לפיצ'י עם פירות ים וסלסיצ'ה – מסעדת הסושיאל קלאב

אין שידוך טוב יותר לפירות ים מאשר פיצ'י - השף של מסעדת הסושייאל קלאב עם מתכון לפיצ'י עם פירות ים ונקניק איטלקי

פיצ'י פירות ים, סושייאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו
פיצ'י פירות ים, סושייאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו
21 באוקטובר 2013

מצרכים (למנה אחת):

לבצק פיצ'י:

  • 50 גר' קמח דורום
  • 25 מ"ל מים
  • קורט מלח

 

לרוטב:

  • 1 שן שום פרוסה
  • 3 פרוסות צ'ילי אדום
  • רבע קליפת לימון מגוררת
  • 4 עלי בזיליקום
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • כ־20 גר' סלסיצ'ה פרוס (נקניק איטלקי מתובל ופיקנטי)
  • 5 כפות יין לבן
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף חמאה
  • 4 שרימפס בינוני קלוף
  • 4 מולים טריים
  • 1 גוף קלמרי חתוך לרצועות
  • 1 כף אפונת גינה

 

שתי מאמות איטלקיות מלמדות להכין פיצ'י: צפו בסרטון וגם לכם תוכל לנוח על השולחן צלחת כזאת עוד הערב

אופן ההכנה:

הבצק: בקערה לשים לאט את הקמח והמלח, מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 20 דקות. בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח לבישול הפיצ'י. קורצים מהבצק כדורונים קטנים בקוטר של 2־3 ס"מ. מגלגלים לצורת אטריות צרות וארוכות בעובי של כ־5 מ"מ האחד. את האטריות חולטים במים הרותחים במשך 8 דקות למידת אל דנטה.

הכנת הרוטב: במחבת גדולה מחממים שמן זית ומזהיבים את פרוסות השום, מוסיפים צי'לי, סלסיצ'ה, מולים, שרימפס וקלמרי, מתבלים במלח ופלפל. לאחר 2־3 דקות מוסיפים יין לבן, אטריות פיצ'י, חמאה, פטרוזיליה, אפונה, קליפת לימון ובזיליקום. מסמיכים את הרוטב שנוצר עד לעטיפת המרכיבים בצורה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

סושייאל קלאב, שד' רוטשילד 45, תל אביב, 5601114־03

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers