טעמים סיאמיים: שלושה מתכוני "טאפאס" תאילנדיים מבית תאילנדי

הכירו את הקאב קאם: טאפאסים תאילנדיים עם טעמים מוקצנים לליווי ערב שתייה, שמושקים בימים אלה בבית תאילנדי לרגל חגיגות 20 למסעדה

פאק בונג גונג של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
פאק בונג גונג של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
10 במרץ 2016

פאד קפאו הוי

מנת צדפות חריפה וארומטית שתעיר לכם את הלילה.

החומרים:

  • שקית מולים (כ־750 גר') שטופים היטב מחול ומושרים למשך כחצי שעה במים קרים
  • 2 פלפלים אדומים + 1 ירוק, פרוסים דק
  • 2 עלי כפיר ליים
  • ½ גבעול למון גראס קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ½ בצל סגול פרוס
  • 6 גבעולי ריחן פרסי קרועים בידיים
  • 3 כפות רוטב צדפות
  • כף סויה בהירה
  • כפית סוכר
  • 3 כפות שמן

 

אוהבים חריף? אלה 27 המנות החריפות הטובות בעיר

הכנה:

מחממים בווק את השמן. מוסיפים את השום, הבצל, הפלפל החריף, הלמון גראס והכפיר ליים ומערבבים קלות למשך דקה. מוסיפים את המולים ואת הרטבים והסוכר. מערבבים קלות עד שכל המולים נפתחים. מוסיפים את הריחן הפרסי למשך עוד כחצי דקה, מערבבים קלות ומגישים.

פאד קפאו הוי של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
פאד קפאו הוי של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

פאק בונג גונג

פאק בונג, ירק מים עילי, נפוץ עד מאוד בתאילנד, ובזכות השפעות סיניות הושרש גם בקולינריה התאית. לפני כעשור החלו בבית תאילנדי לגדל את הירק הזה לראשונה בישראל, וכיום כבר אפשר למצוא אותו בשווקים בעונה (אפריל־אוגוסט). במתכון הזה, בעיקר בחורף, אפשר להמירו בתרד תורכי.

החומרים:

  • ½ חבילת תרד תורכי שטוף וחתוך לחצי
  • 4 שרימפס קריסטל בינוני (מנוקים, עם השריון והראש) חלוטים לחצי דקה
  • 2 שיני שום חצויות ומעוכות קלות
  • פלפל צ'ילי חצוי לאורך
  • כף וחצי רוטב צדפות
  • כף סויה בהירה
  • ½ כפית סוכר
  • 4 כפות ציר עוף
  • 4 כפות שמן

 

הכנה:

מכניסים לקערת ערבוב את התרד, השרימפס, השום, הצ'ילי, רוטב הצדפות, הסויה, הסוכר ואת ציר העוף. מחממים את הווק, מוסיפים את השמן וממתינים עד שהוא מעלה אדים. שופכים (בזהירות לא להישרף, כי תעלה להבת אש) את תכולת הקערה לשמן הרותח. מערבבים למשך כחצי דקה על אש גבוהה ומגישים.

פאק בונג גונג של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
פאק בונג גונג של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)

קוי נאה

הגרסה התאילנדית לטרטר בקר. במקור זאת נחשבת אחת המנות הגבריות בתאילנד, מאחר שמדובר במנת קצבים קלאסית, והיסטורית שחיטה נעשתה תמיד רק על ידי גברים.

החומרים:

  • 150 גר' בשר בקר טרי (הכי טרי שאפשר) קצוץ בסכין מנתח נייח כגון שייטל, סינטה, פילה
  • כף ו־½ רוטב מי דגים (נאם פלה – אפשר להשיג במכולות אסייתיות)
  • ½ כף פלפל שאטה גרוס
  • גבעול וחצי נענע
  • 3 גבעולי כוסברה
  • כף אורז דביק קלוי וכתוש לאבקה (קולים במחבת חמה את גרגירי האורז עד שהם מזהיבים וכותשים בעלי ומכתש לאבקה גסה)
  • ½ לימון

 

הכנה:

קוצצים היטב את הבשר. מוסיפים את מי הדגים ואת הפלפל החריף. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. קוצצים את העשבים ומוסיפים אותם ואת האורז הקלוי. מערבבים ומגישים לצד לימון, עלי כרוב לבן ופרוסות מלפפון ירק לעידון החריפות.

קוי נאה של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
קוי נאה של בית תאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

לפרטים על מסעדת בית תאילנדי