תנו כבוד לפול: מתכון למנה המפורסמת של יהלומה בנמל

פחות בעניין של חומוס? הכינו את המחברות: פול מדמס כמו של יהלומה לוי

פול מדמס של יהלומה בנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
פול מדמס של יהלומה בנמל (צילום: אנטולי מיכאלו)
5 במאי 2016

לצד גרגיר החימצה, שממנו מכינים באזורנו את מנת החומוס, מופיע תדיר גרגיר הפול החום. במרבית החומוסיות הוא הסנשו פנצ'ה של מנת החומוס, אבל במקומות רבים במזרח התיכון הוא ניצב בקדמת הבמה. המצרים מפליאים להכין ממנו פלאפל, ושוחרי הפול מכירים את המחלוטה הגלילית (פירוש המילה בערבית הוא "החצץ הלבן"), שמכילה פול מבושל, שמן זית וטחינה. על אחת ממנות הפול המפורסמות בתל אביב אחראית יהלומה לוי מיהלומה בנמל. קוראים לה פה בשמה המצרי הקלאסי: פול מדמס. אם הכל ילך לפי התוכנית, מהשבוע לוי תגיש אותה בארוחות הבוקר החדשות ביהלומה בנמל (כל יום 9:00־12:00).

פול מדמס של יהלומה לוי

החומרים ל־4 מנות:

  • חצי  ק"ג פול מצרי יבש
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 4 שיני שום כתושות
  • קורט כמון טחון
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה
  • חצי כפית מלח
  • מיץ מלימון אחד
  • שליש כוס שמן תירס או קנולה
    .

אופן ההכנה:

משרים את הפול למשך לילה. מנקזים את הפול ממי ההשריה, שוטפים ומבשלים את הפול בסיר עם מים במשך כשעה וחצי עד להתרככות. מערבבים בקערה שום כתוש עם טחינה גולמית, כמון, פלפל שאטה, פטרוזיליה/כוסברה ומלח. מוסיפים בהדרגה את הפול מסונן מנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את השמן ומערבבים.

הגשה: מניחים פרוסות ביצה קשה על המנה, עלי גרגר נחלים, לימון כבוש, וסלט ירקות קצוץ בצד.