מתכון לסלט מונבטים – מסעדת משק ברזילי

סלט עדשים בריא וטעים ממסעדת משק ברזילי שיכול להיות גם ארוחה שלמה

סלט מונבטים טבעוני, משק ברזילי. צילום: דניאל לילה
סלט מונבטים טבעוני, משק ברזילי. צילום: דניאל לילה
14 בנובמבר 2013

המצרכים (לשתי מנות):

1 כוס עדשים מונבטות בכל הצבעים

½ כוס גרגירי רימון

1 כוס עשבי תיבול קצוצים (בצל ירוק, סלרי, פטרוזיליה, נענע, בזיליקום)

3 כפות שקדים טבעיים שלמים קצוצים גס

לרוטב –

5 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות מייפל

¼ כוס מיץ רימונים סחוט טרי

מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הרוטב – החומץ, מיץ רימונים וסירופ מייפל, ותוך כדי זילוף וערבוב מוסיפים את שמן הזית, עד שנוצר רוטב אחיד. מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם. מערבבים את הסלט ושופכים מעל את הרוטב.

למסעדה