מה הגילטי פלז'ר של יובל בן נריה – השף של "טאיזו" – מסעדת השנה של טיים אאוט?

יובל בן נריה, השף של מסעדת "טאיזו", שנבחרה להיות מסעדת השנה של טיים אאוט, מספר מה חומר הגלם המועדף עליו, מה יש לו במקרר ואיפה הוא אוכל כשהוא שיכור

יובל בן נריה. צילום: איליה מלניקוב
יובל בן נריה. צילום: איליה מלניקוב
18 בדצמבר 2014

אחרי שכבשו בשנה שעברה את כתר שף השנה והמסעדה החדשה הטובה ביותר, איגפו אותנו השנה יובל בן נריה וחבורתו בדרך הראשית וקטפו את פרס המסעדה הטובה ביותר של Time Out לשנת 2014. אף שחלפה שנה מאז הבאזז הגדול שליווה את פתיחת המסעדה האסייתית המושקעת ביותר שנראתה במחוזותינו, אפשר להכריז בפה מלא כי המהפכה הושלמה – טאיזו שינתה את כל מה שידענו על המטבח המלוכסן.

אין זה פלא. הכל טרי בטאיזו, מיוצר במקום, כשחלק גדול מחומרי הגלם מגודלים במיוחד עבור המסעדה. המעצמה של טאיזו מפעילה מדי יום בריגדה מובחרת של עובדי מטבח ושירות, המייצרים חוויית אוכל כה ייחודית שלעתים קשה להאמין שהיא יוצאת ממחוזותינו הצנועים. רמת הגימור, סגנון העיצוב ואפילו הקוקטיילים המושקעים מוכיחים כי תל אביב היא לא רק מקום שכיף לבלות בו, אלא אחת מבירות הקולינריה המפותחות בעולם.

אני מודה שהרמתי גבה כאשר נסעו בן נריה וצוות מטבחו לטיול של שלושה חודשים ברחבי אסיה בטרם פתחו את הדלתות. היום איש אינו מעקם את אפו הבולבוסי – המסעדה מלאה מדי ערב, התפריט מנצנץ והלקוחות מרוצים אחד־אחד. כל ביקור בטאיזו מותיר את הסועדים עם טעם של עוד, ועוד לא אמרנו מילה על ערבי המטבח ההודי הנהדרים שמככבים במקום מדי יום ראשון.

טאיזו. צילום: איליה מלינקוב
טאיזו. צילום: איליה מלינקוב

מה אכלת היום?

"קורנפלקס עם שוקולד מריר. אני ממליץ"

למי הכי כיף לך לבשל?

"לעדי זוגתי, למשפחה ולחברים"

עם מי אתה אוהב לאכול?

"לבד, כי אני לא אוהב לדבר הרבה, וכשאני אוכל אני עוד פחות אוהב לדבר. ככה אני יכול להתרכז"

מה הגילטי פלז'ר הקולינרי שלך?

"בחו"ל זה מקדונלד'ס, ובארץ דבוש בלילות שתויים"

מה חומר הגלם המועדף עליך?

"צ'ילי ירוק, כי הוא מאוד ישראלי בעיניי, הוא מוסיף המון והוא חוצפן"

איפה בא לך לאכול?

"צ'יקטי. אחרי סרוויס מתיש ומייגע זה המקום שאני הכי נהנה להוריד בו את האדרנלין לפני שאני חוזר הביתה"

מה תשתה?

"יין לבן, ועדיף מבורגון"

מה יש לך במקרר ברגע זה?

"חומוס מהסופר, טחינה ופסטרמה"