יובל בן נריה, השף של טאיזו, מספר על האובססיה שלו

יובל בן נריה מוביל את טאיזו לזכייה בתואר מסעדת השנה בפעם השנייה ברציפות עם פרשנות אישית לקלאסיקות אסיאתיות

יובל בן נריה. צילום: איליה מלניקוב
יובל בן נריה. צילום: איליה מלניקוב

השף יובל בן נריה (33) כבר התרגל לעלות לבמה בטקס פרסי האוכל של Time Out. ב־2013 טאיזו בהובלתו זכתה בתואר המסעדה החדשה של השנה, ובשנתיים שאחריה – בתואר המסעדה הטובה ביותר. העקביות הזאת מעידה על המקום שטאיזו תופסת בקולינריה הישראלית – מסעדה שמשדרת יציבות ו־VFM, ותמיד מחדשת וסקסית.

התפריט הפן־אסייתי מציג פרשנות אישית צבעונית ובועטת לקלאסיקות מהמזרח, אבל גם אם תזמינו את סלט השרימפס (המעולה) אלף פעם, תמיד יהיה לו אותו טעם מוכר ואהוב. העסקיות של טאיזו נחשבות לנדיבות ועולות בכל שיחה על הארוחות העסקיות הכי טובות והכי שוות בעיר. ימי ראשון ההודיים הם סוג של מסיבה שהגיעה לשיא באירוח שף הודי מלונדון בפסטיבל Round Tables, וכל ארוחה היא מסע מסקרן של טכניקות וטעמים. החיבור בין יציבות, תעוזה וטווח מחירים רחב הפכו את טאיזו לדיל הכי טוב בעיר, ובגלל זה אנחנו אוהבים אותה.

טאיזו. צילום: איליה מלינקוב
טאיזו. צילום: איליה מלינקוב

 

כמה שאלות ליובל בן נריה

מה אכלת היום?

"לחם שאור ממאפיית בית לחם עם גבינה וסלמון מעושן".

כמה קפה אתה שותה ביום?

"אני שותה הפוך עם חלב סויה בלי סוכר, אחד בבית ואחד בעבודה".

מה יש לך במקרר?

"ביצים, גבינות, מיונז ושניצל תירס של טבעול".

מה גילית השנה?

"קארום – תבלין הודי שדומה לכורכום ומזכיר בטעם הכלאה בין אורגנו לתימין".

מה דרינק השנה שלך?

"יין שאבלי".

מהי המנה שהיית טס עבורה עכשיו?

"פסטה עם תמנונים קטנטנים במסעדת לה פינטה בטוסקנה".

מה אתה עושה כשהסרוויס נגמר?

"הולך הביתה, בייחוד עכשיו, כשיש לי תינוקת בת חמישה חודשים".

מנה פייבוריטית של שף אחר?

"אניילוטי גורגונזולה של דיוויד פרנקל מפרונטו".

מה מחרפן אותך ומה מרגיע אותך?

"מחרפן – אנשים אטיים ואטיות בכלל. מרגיע – יש מעט מאוד דברים כאלה אם בכלל".

מה האובססיה הנוכחית שלך?

"מאפים".