קפה 48 – דג צלוי עם סלסה וברוקולי

מנת דג קלילה ושובבה, ולא פחות חשוב - קלה להכנה

דג צלוי, קפה 48. צילום: אנטולי מיכאלו
דג צלוי, קפה 48. צילום: אנטולי מיכאלו
21 באוקטובר 2013

מצרכים (לשתי מנות):

לדג:

  • 2 פילה דג ים לבן נקי מעור ועצמות
  • 4 כפות חמאה מזוקקת

לסלסה:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 ענפי תימין קצוצים
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1/4 שן שום קצוצה
  • מעט מלח אטלנטי
  • מעט פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות ללא גרעינים

לברוקולי:

  • 4 תפרחות ברוקולי מבושלות במי מלח ומצוננות במי קרח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים לסלסה בעדינות בקערה. מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים את החמאה המזוקקת. מניחים את הדג ומבשלים כ־2 דקות מכל צד. מוציאים מן המחבת. מוסיפים את פרחי הברוקולי החלוטים למחבת ומקפיצים כדקה. מניחים על צלחת לצד הדג ומוסיפים כף מן הסלסה.

 קפה 48, נחלת בנימין 48, 5101001־03