צאו בחוץ: יצאנו לחפש את אוכל הרחוב הטוב בארץ

עם עמבה וסחוג או מיונז וחרדל, עם צ'יפסלט או חמוצים, בצלחת או בפיתה, על רגל אחת או בישיבה - האוכל הכי טעים בארץ לא בהכרח מתחבא במסעדות יוקרה, אלא דווקא מחכה לכם בסבלנות על הדרך (ומשאיר עודף מ־50 שקל). אין צורך להזמין מקום

פלאפל בפיתה. צילום: איליה מלניקוב
פלאפל בפיתה. צילום: איליה מלניקוב

אין אדם בישראל שאין לו דעה מוצקה בסוגיית החומוס הטוב ביותר, אין איש או אישה שאינם יודעים היכן מסתתר דוכן הפלאפל המנצח או איפה נמצאת השווארמה המושלמת. מלכתחילה, רשימה של 50 מקומות אוכל הרחוב הטובים בישראל היא שנויה במחלוקת, אבל עצם הדיון הוא תרומה חשובה לעיצוב המטבח הישראלי החדש.

אבל איך מגדירים מהו אוכל רחוב? הפרשנות הצרה מגדירה אותו כמזון שאוכלים בעמידה. פרשנות רחבה יותר מכלילה בקטגוריה גם דוכנים שיש בהם מקומות ישיבה; וההגדרה הכי סלחנית כוללת מוסדות שיש בהם שירות, לא רק שירות עצמי, אבל מגישים בהם מזון עממי במחירים נגישים, וסועדים מבלים בהם פרקי זמן קצרים המיועדים לאכילה תכליתית ונטולת גינונים.

אנחנו השתמשנו בהגדרה הרחבה, אבל ניסינו לא לכלול בתוכה מסעדות של ממש. בשנים האחרונות, בתהליך נפלא ומרתק, הולכת ומיטשטשת ההפרדה בין מטבח עילי למטבח עממי. מסעדות רבות בארץ ובעולם מגישות היום גרסאות משודרגות של מנות כמו פיצה והמבורגר – פעם נחלתם הבלעדית של דוכני אוכל רחוב – אבל המנות שלהן, גם אם הן הטובות בתחומן, נותרו מחוץ לרשימה. דוכני אוכל ותיקים ויציבים נכנסו אליה, וכך גם מקומות חדשים ויצירתיים של שפים שירדו אל העם.

על תהליך הבחירה

רשימת 50 מקומות אוכל הרחוב הטובים בישראל נערכה בשיתוף פפסי מקס, ששמה לה למטרה לקדם את תרבות אוכל הרחוב בישראל. לראשונה בישראל נערכה פנייה לעשרות שפים מפורסמים, טבחים, עיתונאי אוכל, בלוגרים ובשלנים מכל רחבי הארץ, והם התבקשו לבחור ולדרג את דוכני האוכל הטובים ביותר. הרשימה הסופית, שעתידה להפוך למסורת שנתית, היא שקלול בחירותיהם האובייקטיביות של טובי אנשי המקצוע בתחום.

[tobutton text="%22%u05E4%u05E8%u05D8%u05D9%u05DD%20%u05E0%u05D5%u05E1%u05E4%u05D9%u05DD%20%u05D1%u05D0%u05EA%u05E8%20%u05E4%u05E4%u05E1%u05D9%20%u05DE%u05E7%u05E1%22" link="%22http%3A//pepsimax.co.il/%22" theme="red1" target="blank" ]