משנה צבע: ממציא הטאקי מבהיר את משמעות 'קלף אחרון'

בפוסט שעורר הדים בפייסבוק חרץ גורלות ממציא המשחק שנמצא בכל בית בישראל, בנוגע לחוקי 'קלף אחרון'. עשינו בירור גם לגבי הקלף הכי מעצבן בחפיסה

המשחק הכי ישראלי שיש. לוגו טאקי באנגלית
המשחק הכי ישראלי שיש. לוגו טאקי באנגלית
9 ביולי 2017

 

מבהירים את כללי המשחק: מחלוקת ערה התפשטה בימים האחרונים ברשתות החברתיות סביב חוקי המשחק האהוב טאקי. ממציא המשחק מיהר להציג את הבעיה יחד עם הפתרון ולהשיב לקהל השחקנים האדוקים. "לאחרונה רבו הפניות אליי בשאלה שמעוררת מחלוקות קשות", כתב אתמול (שבת) בחשבון הפייסבוק שלו חיים שפיר, האדם שהכניס את הטאקי לחיינו. המחלוקת התעוררה סביב המצב בו לאחד מהשחקנים נותר קלף אחרון והוא קלף 'שנה צבע', וכעת עליו להכריז בנוסף לצבע אליו הוא משנה, גם "קלף אחרון בידי!". "לא סדר ההכרזות הוא שקובע אלא רק רגע הנחת הקלף בקופה", עושה סדר שפיר, "כדי להבטיח מהלך חוקי של הפעולות, על השחקן לסיים את ההכרזות: 'אדום!' ו'קלף אחרון!' לפני שהקלף 'שנה צבע' נוחת בקופה". במידה והשחקן לא עמד בחוקים, עליו לקחת ארבעה קלפים מהקופה.

חיים שפיר, האיש שהביא אלינו את הטאקי (צילום: מתוך פייסבוק)
חיים שפיר, האיש שהביא אלינו את הטאקי (צילום: מתוך פייסבוק)

כבר 34 שנים שהטאקי, המשחק שנמצא בכל בית בישראל, מלווה אותנו ומעביר שעות ארוכות של משחק אצל ילדים ומבוגרים. בניסיון לפתור עוד סוגייה מעצבנת פנינו לשפיר. אתם וידאי מכירים את קלף החץ האפור הידוע בשמו הרשמי 'מחליף ידיים' ובשמו הפחות רשמי כ'קלף הכי מעצבן בטאקי'. "בגדול המדינה התחלקה לשתי קבוצות: אלו שמתים על הקלף ואלו ששונאים אותו", קובע שפיר. "מזה שלוש שנים הקלף אינו נמצא יותר בחפיסה הרשמית. אבל מי שיש לו עדיין משחק שנרכש לפני ההחלפה, חייב לקבל את הסכמתם של שאר המשתתפים כדי להשתמש בו. אם כולם מסכימים להוציא את הקלף המשוגע, אז שיהיה לבריאות". נרגענו.