שתיקת הברווז: הסדנה שתלמד אותך לצלם סלפי בלי להתבייש (וגם טיפים)

במקום לנסות לתקן את העולם ואת הפטיש לתיעוד עצמי בשרבוב שפתיים, מציעה ריי שגב חוויה מתקנת לנשים שמפחדות מהמצלמה, וגם קצת מעצמן

ריי שגב. צילום: איליה מלניקוב
ריי שגב. צילום: איליה מלניקוב
8 במרץ 2016

בין שאתן מכורות אליה או בזות לה, תרבות הסלפי היא מזמן כבר לא משהו שאפשר להתכחש לו. באמת לא נעים להודות, אבל אנחנו יכולות להיות חכמות, חזקות ושנונות, אך לעתים קרובות, כל עוד עסקת החבילה הזאת לא ארוזה בתמונת פרופיל מוצלחת, כל זה שווה לתחת. פלאי הטכנולוגיה, ובראשם האינסטגרם, הם אולי האשמים העיקריים בתמונת המצב, אבל אם תשאלו את ריי שגב (31), הרע ההכרחי הוא לא כל כך נורא.

לאחרונה פצחה דוגמנית הפלוס סייז במיזם חדש בשם "לראות את הפלוס שבך" – סדנת צילום אינטימית לנשים בלבד (נכון לעכשיו) שמטרתה לנפק סדרת תמונות איכותית ועל הדרך למוסס את החשש מהמפגש הטעון בין חוסר ביטחון לבין עדשת המצלמה. אם תרצו – העצמה נשית, גרסת הפלאש. הסדנה נערכת במתכונת של שלושה על אחת, כאשר לצדה של שגב ניצבים המאפרת גלי קרן והצלם אלי בוחבוט שמקצה לשם כך את חלל הסטודיו הפלורנטיני שלו. בסוף הסשן האינטנסיבי שכולל החלפה של עד ארבעה סטים, נותרת המצולמת עם אסופת צילומים מהוקצעת וזריקת עידוד חשובה לאגו.

ריי שגב. צילום: איליה מלניקוב
ריי שגב. צילום: איליה מלניקוב

"קיבלתי פניות מהמון נשים שביקשו לדעת איך להצטלם, כך שבמשך הרבה זמן רציתי להרים פרויקט מהסוג הזה. בעידן של היום אנחנו חיים דרך תמונות", מסבירה שגב, שבעצמה נרתעה בעבר מכל דבר שהגיע עם חצובה. "במשך שנים התביישתי להצטלם כי הרגשתי לא יפה מספיק. זה אולי נתפס כשטחי בעיני אנשים מסוימים, אבל בשורה התחתונה הערך העצמי שלנו נמדד בלייקים".

זה די עצוב.

"זאת הנורמה שנוצרה. גם אם לא ניקח בה חלק, היא עדיין לא תשתנה. החיים שלנו נמצאים במצב מתמיד של תיעוד. יש לי חברות אינטלקטואליות שמנסות להבין את מי זה בכלל מעניין, ויש בגישה הזאת משהו מאוד מנותק ממה שקורה בעולם. אני תופסת מעצמי בחורה אינטליגנטית ופמיניסטית, אין קשר בין הדברים. פשוט שמעתי יותר מדי נשים שאמרו 'המצלמה לא אוהבת אותי', והחלטתי שהגיע הזמן לעשות עם זה משהו".

ריי שגב. צילום: איליה מלניקוב
ריי שגב. צילום: איליה מלניקוב

שגב אקספרס

טיפים זריזים לצילום עצמי מוצלח

1. “ שימו לב שהשמש עובדת איתכן ולא נגדכן. אם האור חזק מדי, עדיף להצטלם בצל, אבל אם לא מצליחים למצוא תאורה טובה, עדיף לא להצטלם בכלל״.

2. “אנחנו נוטים פעמים רבות להיות קפוצים בפנים, לכן חשוב לנשום לתוך הפוזיציה ולשחרר את הפה ואת הלסת כך שלא יהיו תפוסים. בקיצור, תרפו״.

3. “קשה להתעלם מתרבות הפוזות ששולטת היום, אבל צריך להיזהר לא להגזים. היו מודעות למצלמה, אך נסו להישאר טבעיות ככל האפשר. לצורך העניין, תמיד עדיף פשוט לחייך מאשר לשרבב שפתיים״.

4. “התנסו בכמה שיותר זוויות צילום ופוזיציות והיפטרו מהדימוי שיש לכן בראש על איך נכון להצטלם. העיקר שתקפידו על יציבה נכונה, צוואר ארוך וגוף זקוף. אלה דברים שתמיד עובדים, ובסוף משהו כבר יקלע״.

5. “קחו את הזמן, גם אם מדובר בסלפי באמצע הרחוב. אם צריך, אל תתביישו לבקש מאחרים שיצלמו אתכן. אם זה לא מסתדר, תמיד אפשר להעמיד את המצלמה או את הטלפון על חצובה עם טיימר. הטריק שלי הוא להניח את המצלמה על ספר״.

לראות את הפלוס שבך

1,200 ש"ח, לתיאום: 5838908־050 , פרטים נוספים באתר: rayplusnyc.com