כרוכים אחריהם: ספרי האופנה שיקשטו לכם את מדף הספרים

בזמן שהמגזינים מתחילים להתמלא בסיכומי שנה, אספנו לכם כמה ספרים מהשנה החולפת שאולי פספסתם, כאלה שמזמינים קריאה מעמיקה ורעיונות לשנה החדשה

מתוך הספר "Advanced Style"
מתוך הספר "Advanced Style"

Dries van noten – Pamela Golbin and Hamish Bowles

התערוכה שהוקדשה השנה למעצב הבלגי במוזיאון אמנויות הנוי הפריזאי הוארכה בשל דרישת הקהל. היה שם הרבה מאוד מידע ויזואלי על מקורות ההשראה של דריס ואן נוטן, שהבגדים שלו אולי נראים יומיומיים בהשוואה לאלה שיוצרים יתר חברי שישיית אנטוורפן, שעמם פרץ, אך הם מכילים שיעור מדהים בהיסטוריית הלבוש, תת תרבות, תרבויות רחוקות, קולנוע, אמנות ומוזיקה. הספר הכבד של התערוכה, בעל הכריכה היפהפייה שתקשט את שולחן הקפה בטעם טוב, מכילה את כל מה שהיה שם והרבה יותר מזה, עם טיים ליין של כל קולקציות העבר של המעצב, סיפור חייו והצצה לביתו שנראה כמו המקבילה הבלגית למוזיאון אמנויות הנוי.

כריכת הספר "Dries Van Noten"
כריכת הספר "Dries Van Noten"

Talking fashion – Jan kedves

סביר להניח שכל מי שמתעניין באופנה מכיר לפחות חלק מגוף העבודות של ראף סימונס וניק נייט, ממעצבי האופנה ומצלמי האופנה פורצי הדרך של זמננו. שניהם עוסקים ביצירת דבר שהוא מעבר ליופי טהור, ומנסים להתגרות בגבולות המוכר. העבודה שלהם היא תוצאה של מחקר ותהליך חשיבה אינטלקטואלי. אפשר ליהנות ממנה כפי שהיא, אך ערכה מוכפל כשמתעמקים בתהליך החשיבה שמאחוריה, ובמיוחד כשהיא מלווה במלל. זה מה שמאפשר הספר של העיתונאי יאן קדווס שערך עם שני היוצרים האלה ראיונות עומק נדירים לסוגם. מלבדם מופיעים בספר גם הצלם הפרובוקטיבי יורגן טלר, הכשרון העולה בתחום ויואן ססון, המעצבים האיקוניים ריק אוונס והלמוט לאנד, ואוצרת האופנה וואלרי סטיל.

מתוך הספר "Talking Fashion"
מתוך הספר "Talking Fashion"

Advanced style – Ari Seth Cohen

אם הסרט שהוקדש לנשות גיל הזהב המסוגננות של מנהטן העליונה השאיר אתכם עם טעם של עוד, תוכלו להתענג על ספרו של הצלם ארי סת׳ כהן שתיעד במשך שנים את המתלבשות הטובות ביותר של התפוח הגדול, אלה שחצו את שנות ה־70 לחייהן. מדובר בספר הנוגע והמשכנע ביותר בסערת ספרי הסטריט־סטייל של השנים האחרונות. הצלם לכד בעדשת מצלמתו מתלבשות שניכר שאינן לא מסתדרות מול המראה בשביל שצלם של אחד הבלוגרים החמים ילכוד אותן, אלא רואות בהתלבשות ריטואל יומי של התחברות לעצמן והקרנת אישיותן החוצה. תוספת טובה לחוויית העיון היא חוברת הצביעה הנמכרת בנפרד ומאפשרת לתבל את לבושן הססגוני בעוד קצת צבע.

כריכת הספר "Advanced Style"
כריכת הספר "Advanced Style"

מחשבות על נעליים – אורי ברטל, עינת לידר וגל ונטורה

בשנה הבאה הולך להיות דיבור חם אפילו יותר מהרגיל על נעליים, וזאת הודות לתערוכת הקיץ הגדולה שמתכוון להקדיש מוזיאון ויקטוריה ואלברט הבריטי להתמכרות הנפוצה ביותר בקרב המין הנשי. אבל גם סוף 2014, כמו כל זמן נתון למעשה, הוא זמן טוב למחשבות על נעליים, כשם הספר שהוא שיתוף פעולה בין בצלאל להוצאת רסלינג. הספר, חלקו אלבום וחלקו קובץ מאמרים, סוקר את המשמעות הפסיכולוגית, ההיסטורית והאדריכלית של האובייקט הנחשק ביותר בקרב האובייקטים השימושיים ומנסה לענות על השאלה מדוע הפך לכזה. מחקר מעמיק, יפה ומעורר מחשבה שכיף במיוחד לקרוא, לשם שינוי בתחום ספרות האופנה, בעברית.

כריכת הספר "מחשבות על נעליים"
כריכת הספר "מחשבות על נעליים"

Worn stories – Emily Spivack

אילו בגדים היו יכולים לדבר: פיסות הבד והחומר שמלוות אותנו במאורעות היומיומיים והמשמעותיים בחיינו הופכים לפעמים, בלי לשים לב לכך, לפריטים ספוגי זיכרונות – ריחות, מוזיקה ותמונות ישנות. אמילי ספיבק חקרה את הקשר הרגשי והלא מוערך הזה באמצעות סדרת ראיונות עם יוצרים מתחומים שונים, שמספרים על מערכות יחסים שנרקמו בין הבגדים לזיכרונות: האמנית מרינה אברמוביץ׳ על זוג המגפיים שנעלה כשחצתה את החומה הגדולה בסין, המוזיקאית רוזנה קאש על החולצה המכופתרת הסגולה שירשה מאביה, ג׳וני קאש ומעצבת האופנה סינטיה ראו לי שמסבירה איך צעיף תנועת הצופים שלה הוביל לסדרה של חלומות ילדות להפוך למעצבת אופנה, והביא אותה לאחוז כיום באימפריה משלה. יש משהו מחמם לב ואינטימי בראיונות שבספר, ובאתר המוקדש לו, שמעודד גולשים לשלוח סיפורים משלהם על פריט הביגוד מלא הערך שברשותם, בליווי תמונה או איור.

מתוך הספר "Worn Stories"
מתוך הספר "Worn Stories"