שיבה טובה: מה עומד מאחורי טרנד השיער האפור?

אחרי שכבש את עולם האופנה, טרנד השיער האפור משתלט על הרחוב. האם מדובר במאבק אידיאולוגי או בשעבוד נוסף לכיסא הספר?

זושיה מאמט. צילום: Getty Images
זושיה מאמט. צילום: Getty Images

לאמריקאים יש כינוי לגברים מבוגרים וחתיכים עם שיער לבן – Silver Foxes (שועלים כסופים). בקטגוריה הזאת כלולים סלבס כמו ג'ורג' קלוני או אנדרסון קופר, שנחשבים לגברים סקסיים להחריד אף שחצו את גיל 45. לנשים בעלות שיער שיבה, לעומת זאת, לא קיים כינוי מקביל. אף אחד לא מזיל ריר על ג'יימי לי קרטיס, נניח, שבחרה ללכת על המראה הטבעי, אף שנשים בגילה שכן צובעות את שערן מקבלות פה ושם מחמאות על מראן. בקיצור – שום דבר חדש. לגברים מותר להתבגר בחן, לנשים מותר להתבגר עם פלסטיקאי.

ובכן, טרנד חדש מאיים לשנות את המצב. grannyhair# הפך לאחרונה להאשטאג פופולרי באינסטגרם והביא לרחוב את מגמת הטיפוח שנראתה בשנים האחרונות במגזינים או על מסלולי התצוגות – נשים צעירות שצובעות שערן לאפור. מהפך פמיניסטי! צועקים מגזיני הרשת ברחבי העולם ומציפים תמונות של נשים צעירות, חטובות, מתוחות ומאופרות בכבדות עם שיער מבריק וגולש בגוונים אפרפרים־סגלגלים שנאלצו לצבוע במשך שעות.

הילארי דאף. צילום: Getty Images
הילארי דאף. צילום: Getty Images

האומנם? ברור שהרחבת מושג היופי היא לטובת כולן וכולם. ככל שנתרגל לראות נשים צעירות בשיער אפור, כך נוכל גם לתפוס נשים בוגרות ומאפירות כמושאי יופי. המחיר שנשים צעירות צריכות לשלם עבור הקדמה הזאת הוא בסך הכל תהליך של כמה שעות ואלפי שקלים עבור חמצון השיער והוספת שכבות צבע עד להגעה לגוון הרצוי, שכמובן מצריך גם עבודת תחזוקה אינטנסיבית בהמשך. האם קארה דלווין, ניקול ריצ'י, קלי אוסבורן או כל אותן צעירות שמצטרפות לטרנד בימים אלה עוברות את עינויי היופי לשם הצהרה פמיניסטית? קצת קשה לנו להאמין.