עוברים דירה? הנה 10 דברים שאתם חייבים לדעת

אם גם אתם עומדים בפני עונת מעבר, כדאי לכם להתכונן מספיק זמן מראש ולא לשכוח אף פרט. המדריך המלא למעבר דירה שיחסוך לכם הרבה כאב ראש

זהירות, שביר! דברים שצריך לדעת לפני מעבר הדירה. צילום: שאטרסטוק
זהירות, שביר! דברים שצריך לדעת לפני מעבר הדירה. צילום: שאטרסטוק
22 ביוני 2017

תוכן ממומן | yes

1. דעו מה אתם לוקחים אתכם

גם אם פסח עבר, מעבר דירה דורש סידור יסודי. עברו על תכולת הבית עוד לפני שלב האריזה, זרקו, תרמו או שרפו מה שצריך. אוקיי, אולי ביעור הוא לא התשובה הנכונה, אבל הסדר המקדים יעזור לכם לסנן את כל הג'אנק המיותר שאספתם לאורך הזמן. לא, הפרויקט שרציתם להכין מקרטוני הביצים לא יקרה לעולם, זרקו את זה. זה מתחיל להריח רע.

2. בחרו מובילים נכונים

אלו הם האנשים שהולכים להרים לכם את החיים, ואז – בתקווה – גם להניח אותם בעדינות בדירה החדשה. בחרו מובילים אמינים (רצוי עם המלצה מחברים. סמכו עלינו, יש להם) ותאמו עם המובילים מראש, רצוי כחודש לפני המעבר. אל תשכחו לברר כמה מובילים צפויים לבוא, האם נדרשת תוספת תשלום לפריטים גדולים במיוחד, וכמובן – לקבל הצעת מחיר ואף לבקש חוזה מסודר. הדבר האחרון שאתם רוצים ביום המעבר זה מוביל חאפר שדורש מכם עוד מאות שקלים כי ספה בצבע בז' זה בתוספת תשלום.

ארזו נכון. צילום: שאטרסטוק
ארזו נכון. צילום: שאטרסטוק

[tmwdfpad]

3. ארזו נכון

אין דבר גרוע יותר מלראות ארגז שבו ארזתם זיכרונות של שנים מתפרק בהבזק של שנייה, אז אולי כדאי שתוותרו על הארגזים יד שנייה שמצאתם ברחוב. עדיף לשאול חנויות בגדים אם תוכלו לעזור להם עם הר הארגזים הריקים, או לקנות ארגזים חזקים ואמינים במחיר מצחיק של כמה שקלים לארגז. סדרו את הארגזים לפי גדלים והתחילו לאבזרם בחפצי הבית. ראשית ארזו את בגדי החורף, כונניות הדיסקים וכל החפצים שלא נמצאים בשימוש יום יומי ורק לקראת המעבר התחילו להשלים את היתר. חשוב מאוד לסמן ארגזים לפי תכולתם, בעיקראם הם מכילים חפצים שבירים. טיפ: תוסיפו סמיילי, זה יחמם את הלב למובילים (ויגרום להם להתייחס למילה "שביר" ברצינות).

4. הכינו עוד ארגז קטן

בזמן שאנשים חזקים מכם יעמיסו את כל הרכוש שלכם על משאית, כדאי שלפחות יהיה חלק קטן בו אתם תשלטו. הכינו ארגז אישי אחד ולצדו תיק והכניסו לשניהם חפצים אישיים, שבירים, מסמכים חשובים, כסף מזומן, תרופות חשובות וכל מה שאתם לא רוצים לחפש מאוחר יותר בין הארגזים הסגורים. שמרו עליהם פתוחים עד רגע המעבר לכל מה שיצוץ ושמרו עליהם כאילו הם חיית המחמד האהובה שלכם.

5. מדדו הכל

גם אם סבא שלכם נגר וירשתם ממנו עין שיכולה לזהות גובה של בן אדם ממרחק 100 מטר, כדאי להיות מדויקים בכל הנוגע להזזת חייכם מבית לבית. הכירו את החבר הכי טוב שלכם לתקופה הקרובה: סרט המידה. הוא יגיד לכם אם המיטה באמת נכנסת לחדר ההוא, עד איפה הספה תופסת מקום ואם המעלית מספיק גדולה לארון שלכם. למובילים זה יחסוך כאבי גב מיותרים ולכם זה יחסוך כאב ראש, כאב לב ובעיקר כאב בכיס.

6. אל תדחו לרגע האחרון

אין דבר נורא יותר מלעבור יום מעבר ארוך, להרים רגליים על השולחן (בתנאי והחלטתם איפה הוא ימוקם) ולקלוט ששכחתם להזמין טכנאי לחבר את הטלוויזיה. כל מה שרציתם זה להימרח מול בינג' טוב ולספוג את האווירה של הדירה החדשה. למזלנו yes הופכים את זה לקל – השירות במרחק הקלקה במחשב שלכם. כל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לאתר yes כשבועיים לפני המעבר ולתאם טכנאי למעבר דירה לזמן שנוח לכם. אתם אפילו לא צריכים להוריד את הרגליים מהשולחן.

הרגע הכי טוב במעבר. צילום: שאטרסטוק
הרגע הכי טוב במעבר. צילום: שאטרסטוק

7. זכרו לשנות את הכתובת במשרד הפנים

ביורוקרטיה היא דרכה של הממשלה לומר לאזרחים "עזבו אותי, בחייכם", אבל אנחנו לא נכנע, בייחוד בעידן שבו האינטרנט עוזר לכם להתחמק מלהגיע למשרדים האפורים בעולם. כמה ימים לפני המעבר שנו את הכתובת שלכם באתר משרד הפנים ותחסכו לעצמכם את אפקט הדומינו שגוררת כתובת לא עדכנית במשרדי הממשלה. זה לא משחק שאתם רוצים להיכנס אליו.

8. הכינו את המקרר למעבר

זה נשמע כמו פרט שולי, אבל כשהמקרר שלכם יטפטף לאורך המסלול לבית החדש, תתחרטו שלא נתתם לו את הטיפול הראוי שמגיע לו. נסו לרוקן ממנו את רוב מוצרי המזון מבעוד מועד (בייחוד את השקית עם הצ'יפס שנתקעה בחלק האחורי של המקפיא). אחרי שכבר נמאס לכם מאוכל מחומם במיקרו, הפשירו את המקפיא 24 שעות לפני המעבר ותנו למקרר להתרגל לטמפרטורת החדר. כשהוא יגיע לדירה החדשה הוא יודה לכם במשב קריר ומרענן.

הכינו את המקרר. צילום: שאטרסטוק
הכינו את המקרר. צילום: שאטרסטוק

9. הוציאו מראש כסף מזומן

רוב חברות ההובלה לא מקבלות כרטיסי אשראי או צ'קים, ולכן כדאי שתכינו מראש את המזומן כי מי יודע איפה יש כספומט ליד הדירה החדשה. אין דבר מביך יותר מלהתרוצץ אומללים באזור זר בחיפוש אחר כספומט כדי לשחרר את המובילים האומללים עוד יותר. הוציאו את הסכום שנדרש להובלה (אל תשכחו לחשב טיפ למובילים!) וצאו לדרך בראש שקט.

10. בדקו את המונים

פעולה פשוטה שתחסוך לכם כסף, ובעיקר ויכוחים מיותרים עם נותני שירות ודיירים שבמקרה הטוב ראיתם פעמיים. בדקו עם הדיירים היוצאים את מונה החשמל ומונה המים גם ברגע עזיבת הדירה הקודמת ועם הכניסה לדירה החדשה. הדקה שזה יגנוב מחייכם תשתלם כפליים כשלא תצטרכו לשלם על עשר מכונות הכביסה שהדייר הקודם הפעיל כנראה במקביל, כי איך הוא הגיע לחשבון חשמל כזה גבוה?!