דיני ארוחות משתלמות

הקוד האתי של תל אביב

20 בפברואר 2014

פרגנו לזולים

אחת מנורמות ההתנהגות המקולקלות בעיר גורסת שבמסעדות זולות (בעיקר בכרם) אפשר להשאיר טיפ נמוך יחסית, זאת לעומת מסעדות יוקרה שבהן נהוג להשאיר אחוז טיפ גבוה יותר. ההפך הוא הנכון – ככל שהארוחה משתלמת יותר, כך צריך לפרגן יותר בטיפ. הטיפ במקרה הזה לא מבטא רק את ההערכה שלכם לשירות אלא גם את התמיכה שלכם במדיניות הכלכלית החריגה של המקום.

הלבנת שתייה

עסקית משתלמת חייבת לכלול שתייה. כדי להיאבק בתופעת העסקיות ללא שתייה חשוב שכל המשתתפים בארוחה יישרו קו ויימנעו מהזמנת שתייה. כך גם יהיה קל יותר לחלק את החשבון בסוף הארוחה. יש קולגות שמנסים לנצל את המצב ולהלבין שתייה, קרי להזמין שתייה ולדרוש בסוף הארוחה שהחשבון יתחלק שווה בשווה. אסור לוותר להם כמובן.

זכות הריפיל

יש מקומות משתלמים במיוחד שנוהגים להעניק ריפיל למי שסיים את המנה. בדרך כלל בעל הבית או המלצרים יוזמים את הפנייה ללקוח. אם הם לא עושים זאת (ואתם עדיין רעבים כמובן) אתם רשאים לבקש ריפיל (לעולם לא לדרוש). רק ודאו קודם לכן עם חבר בקיא אם מדיניות המקום לגבי הריפיל לא השתנתה.