תקופת צינון: כל מה שאתם חייבים לטעום הקיץ

המנות, הקינוחים, המשקאות, השלגונים והאלכוהול - המלצות Time Out שיצננו אתכם הקיץ

גלידת פיסטוק וטארט לימון R2M קרדיט שירה אדלר
גלידת פיסטוק וטארט לימון R2M קרדיט שירה אדלר
29 ביוני 2017

מולים ובשר סרטנים ברוטב מיסו 

בתפריט הקיץ של מלגו ומלבר יש כמה וכמה מנות מצוינות, אבל רק אחת שהעיפה לנו את התריס ממש: מולים ובשר סרטנים מוקפים בכרוב חרוך בקצוות, במיה תאילנדית פריכה, עגבנייה קצוצה, צ'ילי, טרגון וכוסברה, וכולם משכשכים בהרמוניה ברוטב חריף שהוא מופת לאומאמי (71 ש"ח).

מלא אומאמי. מלגו ומלבר. צילום: אנטולי מיכאלו
מלא אומאמי. מלגו ומלבר. צילום: אנטולי מיכאלו

מלגו ומלבר

מיץ מאצ'ה ומי קוקוס  

למרות השמועות על הפיכתו לפאסה, המאצ'ה כאן כדי להישאר. בתפריט המיצים בסחיטה קרה בק־פה האנוי, הווייטנאמית החדשה בבלוק, מוגש משקה מי קוקוס ומאצ'ה צונן, מהטובים והמרווים שתמצאו בעיר. אם אפשר רק להיפטר מההגשה בכוס־צנצנת, שהיא ממש פאסה, זה יהיה מושלם (24 ש"ח).

ק־פה האנוי

גלידת CORE / בן אנד ג'ריס

בן אנד ג'ריס יצאו בשלושה טעמים חדשים, עם ליבת טעם ספציפי במרכז הגביע. הכי מוצלחת: גלידת שמנת עם בלונדיס וליבת קרמל מלוח. מתברר שמשחק חביב בין הטעמים יכול בקלות להפיג זיעת קיץ ועומס חום בשעת הצורך (25.90 ש"ח).

תחזקו את הcore! צילום: יח"צ
תחזקו את הcore! צילום: יח"צ

 

באן מי 

בפופ אפ האסייתי של אקסטרא ברוט מגישים כמה סוגים של הכריך הווייאטנמי: קלאסי עם לבבות ברווז וחזיר קצוץ, באן דג עם טרטר דג ים בליים ופיש סוס וטבעוני עם טופו צלוי. חומר הגלם המרכזי עטוף בתוספות בטעמים חריפים־חמצמצים ונכנס לבגט שמכין במיוחד ערן שרויטמן (52 ש"ח).

מקונג

מנות קאב קאם

מסתמן שהדבר הכי נכון הקיץ הוא לקחת עלה של חסה פריך (או כרוב) ולהרכיב את האוכל שלכם לבד, בסגנון אסייתי. בצלחת תקבלו בשר, דג או טופו, מבחר ירקות חתוכים, עשבי תיבול ארומטיים, פלפל חריף, בוטנים, רוטב ועוד. לוקחים עלה חסה, ממלאים במה שרוצים ואיך שרוצים, טובלים את כל החבילה ברוטב ונותנים ביס. להשיג בבית תאילנדי, קאב קם, הוטל מונטיפיורי, ק־פה האנוי, פיפיז, מינה טומיי בתל אביב ובריפאבליק, הביסטרו החדש בהוד השרון.

עטוף בעלה. קאב קאם. צילום: בן יוסטר
עטוף בעלה. קאב קאם. צילום: בן יוסטר

 

צ'ורוס 

צ'ורוס וגלידה הם נשנוש מוצדק כשלעצמם, וביחד זו כבר פצצה מתוקה. תוכלו למצוא את הזיווג הקדוש הזה בצ'ורוסיה שנפתחה לפני פחות מחודש באבן גבירול וכבר מצדיקה את ההייפ סביבה – לטבול צ'ורוס חמימים בהר גלידה רכה ולהתפרע עם כמה טופינגז ורטבים שמתחשק (26 ש"ח).

החיים קצרים, קחו צ'ורוס, הצ'ורוסיה. צילום: יולי גורודינסקי
החיים קצרים, קחו צ'ורוס, הצ'ורוסיה. צילום: יולי גורודינסקי

הצ'ורוסיה

פאייה אנדלוסית

מתיחת הפנים שעשתה דיקסי (בת ה־24) החודש בקושי מורגשת (וטוב שכך), אבל את המנות החדשות בתפריט אתם חייבים לנסות. אחת מהן היא פאייה אנדלוסית – אורז ספרדי שמבושל ברוטב עגבניות וציר טלה, ירקות סופריטו ושפונדרה טלה חרוך, פריך ולא פחות מממכר (90 ש"ח). שלמות במחבת.

פאייה אנדלוסית בדיקסי. שלמות במחבת. צילום: דניאל לילה
פאייה אנדלוסית בדיקסי. שלמות במחבת. צילום: דניאל לילה

דיקסי

מיסטו ורדה 

בשביל הסלט הזה שווה לצאת מהעיר שוב ושוב. השילוב האולטימטיבי שבין ירקות חיים (אבוקדו, מלפפון, זוקיני) לירקות קיץ חלוטים אל דנטה (אספרגוס, ברוקולי ושעועית), מעורבבים בוויניגרט בזיליקום עדין ואוורירי ומוגשים עם קרעי מוצרלה בופאלו ולחם קלוי – המנה שתרצו לאכול כל יום, כל היום (48 ש"ח).

מיסטו ורדה בגוז' ודניאל. תתניעו את האוטו. צילום: רוני פיינר
מיסטו ורדה בגוז' ודניאל. תתניעו את האוטו. צילום: רוני פיינר

גוז' ודניאל

מגנום דאבל / שטראוס

המותג הקריר והמושחת מגביה את הרף ומכפיל את הגילטי פלז'ר: מגנום דאבל שוקולד מגלידת שמנת קטיפתית מוקפת בקרם בטעם שוקולד וציפוי שוקולד; ומגנום דאבל קרמל שחוזר על אותו עיקרון רק בטעם שונה. המגנומים מגיעים בשתי ורסיות, רגיל ומיני, למצבים שונים של קרייבינג ומצפון (8 ש"ח ליחידה, 34.90 ש"ח למארז של 6 מיני).

אפילו ברבור אהבה. מגנום דאבל. צילום: יח"צ
אפילו ברבור אהבה. מגנום דאבל. צילום: יח"צ

 

קרחון שייק פרי גויאבה / פלדמן

על הקרטיב סורבה גויאבה מסדרת שייק פרי, שנשענת על טרנד הבריאות ועולם המיצים, אפשר להכריז כמרענן הרשמי של הקיץ. יש בו 66 קלוריות סך הכל, רכיבים טבעיים בלבד וטעם של געגועים לסיני (7 ש"ח).

Meyer Smash

הקוקטייל בר האלגנטי משיק מהדורת משקאות עונתיים שיעזרו לעבור את הקיץ אפילו בהנאה. המאייר סמאש עושה זאת בעזרת שילוב חמצמץ־מריר של ג'ין, ליים, למונגראס, בזיל תאילנדי, מיורן, בירת ג'ינג'ר וביטרס בפרזנטציה טרופית מושקעת (54 ש"ח).

מאייר סמאש ב-223. צילום: שרית גופן
מאייר סמאש ב-223. צילום: שרית גופן

223 קוקטייל בר

Blood bath 

גרסת הבלאדי מרי של בר הקוקטיילים הדיזנגופי מורכבת מוודקה בהשריית שום שמיר ועגבניות. עד כאן הכל כמעט כרגיל, אבל מה שעושה את ההבדל הוא ההגשה בשקית אינפוזיה שגורמת לנו לחייך, דבר לא פשוט כשחם כל כך (54 ש"ח).

שגעת הערפדים חוזרת. דאבל סטאנדרט. צילום: זיו כהן
שגעת הערפדים חוזרת. דאבל סטאנדרט. צילום: זיו כהן

דאבל סטנדרט

מילקי צ'ילי

המעדן האהוב שלא מפסיק להפתיע השיק גרסת קיץ מתוחכמת למבוגרים בתוספת צ'ילי. החריפות המעקצצת נותרת על הלשון הרבה אחרי שהקצפת והשוקולד נעלמים (3.20־4.90 ש"ח).

גרסה למבוגרים. מילקי צ'ילי. צילום: שלומי ארביב
גרסה למבוגרים. מילקי צ'ילי. צילום: שלומי ארביב

 

גלידת אגסים ומיסו

הראמנים של הירו אמנם שנויים במחלוקת, אבל שמה של גלידת האגסים במיסו יצא למרחוק. הקינוח הנהדר הזה מורכב ממחית אגסים טבעית, מיסו, מעט סוכר (רק על זה מגיע לאהרוני פרס יקיר העיר) וג'ינג'ר מסוכר ונהדר מעל. דיוק ורעננות (16 ש"ח).

הירו לבונטין

סלט שקדים מעושנים ונאשי 

ברשימת הספיישלים במסעדת השוק הקרניבורית מככב סלט משקדי בקר וטלה שעברו עישון, נפרסו דק ומקבלים תיבול רענן של עשבים, שומר ובצל ירוק, לבן וסגול. נאשי, הכלאה בין אגס ותפוח, מוסיף מתיקות מאופקת, וכשעונתו תסתיים ייכנס במקומו שזיף אדום עסיסי (48 ש"ח).

M25

בראנץ' בפרונטו

השף דיוויד פרנקל מותח את גבולות הבוהריים למחוזות דמיוניים של תשעה סוגי אנטיפסטי רעננים, פוקאצ'ת עגבניות פריכה, ארנצ'יני ומנות עיקריות שמחברות בין איטליה החמה לתל אביב הרותחת. אחר כך שנ"צ ואתם מסודרים (65־148 ש"ח).

בראנץ' בפרונטו. צילום: תמוז רחמן
בראנץ' בפרונטו. צילום: תמוז רחמן

פרונטו

חסה בייבי ג'אם צלויה  

במקום הכי חם בעונה החמה מגיש השף יובל בן נריה את הגרסה שלו לסלט קיסר יפני: חסה פריכה על הגריל בתיבול מיונז יפני, פרמזן, שמן קארי ופקאן מקורמל (48 ש"ח).

הגרסה היפנית לסלט קיסר. יא-פאן. צילום: יפית שמחה
הגרסה היפנית לסלט קיסר. יא-פאן. צילום: יפית שמחה

יא פאן 

דובדבנים במסקרפונה

במציאות קולינרית של כל המרבה מרכיבים וטכניקות הרי זה משובח, בבסטה מצליחים לייצר קינוח שיש בו "רק" קציפת מסקרפונה, דובדבנים טריים וסירופ יין אדום מצומצם – ולוקחים את כל הקופה (45 ש"ח).

מינימליזם. דובדבנים ומסקרפונה בבסטה. צילום: אנטולי מיכאלו
מינימליזם. דובדבנים ומסקרפונה בבסטה. צילום: אנטולי מיכאלו

הבסטה

 אטריות סובה קרות 

בר הקוקטיילים הוא סוג של בועה אירופית קרירה בעיר המהבילה. בתפריט הקיץ החדש, שמחבר בין קוקטיילים ומנות שנעים לאכול כשהטמפרטורות מטפסות, מככבת מנה של אטריות סובה ופטריות צלויות בציר סויה־מירין־ווסאבי. פתיחה אסייתית קלילה לערב דרינקים הוט קוטור (28 ש"ח).

מצננות. אטריות סובה בבוטניקה. צילום: דנה כספי
מצננות. אטריות סובה בבוטניקה. צילום: דנה כספי

בוטניקה

Tranquini

משקה אוסטרי מוגז שמנסה להוריד את הטורים (גם בקיץ) בעזרת פורמולת רכיבים טבעיים (קמומיל, לבנדר ועוד) ומינוס סוכר. לא ממש הגענו לנירוונה אבל טעמי התה הירוק והמיקס ברי קלילים, רעננים ומרגיעים, לפחות עד שהפחית נגמרת (8 ש"ח).

סלט רחוב ראג'יסטאני 

בדוכן ההודי בשוק אוכל עולם תמצאו סלט חרפרף־חמצמץ פריך וטבעוני על בסיס אטריות חומוס, פצפוצי אורז, ירקות, עשבי תיבול, תבלינים הודיים ורוטב צ'אטני. נוסף לכל מעלותיו הוא גם נטול גלוטן, מה שעובד לטובת שופינג בקניון גינדי הסמוך (25 ש"ח).

פריך וטבעוני. איצ'יקידנה. צילום: יח"צ
פריך וטבעוני. איצ'יקידנה. צילום: יח"צ

איצ'יקידנה Urban Zone TLV

צלחת שוק  

המסעדה הבלקנית הקטנה פותחת שולחן קיצי עם צלחת – ליתר דיוק מגש – של המיטב ששוק לוינסקי יכול להציע: נקניק סוג'וק, מטיאס כבוש, גבינת קפלוטירי, חמוצים, איקרה ועוד, שמוגשים עם פיתה סופלקי או עם לחם תוצרת בית והולכים מעולה ליד בירה ואוזו (72 ש"ח).

עושים שוק. סמואל. צילום: רונן מלחן
עושים שוק. סמואל. צילום: רונן מלחן

סמואל

קפסולות לקפה קר / נספרסו

כל עונה והכיף־קפה שלה, והפעם נספרסו מחדשת עם מהדורה מוגבלת של קפסולות תערובות מיוחדות לקפה קר: Intenso on Ice בארומת דגנים וקקאו קלילה, שבתוספת חלב קר מקבל מרקם חלק וקטיפתי; ו־Leggero on Ice בטעם פירותי עדין (25.50 ש"ח לשרוול של 10 קפסולות).

גספצ'ו עגבניות שרי צהובות 

טייק אוף מקומי על המרענן הרשמי מספרד שמורכב מעגבניות שרי צהובות, פלפלים צהובים ומלפפון, ומוגש כשמעליו סלטון צבעוני מגבינת פטה, עגבניות שרי אדומות, בצל סגול, בזיליקום ושמן צ'ילי. המנה מוגשת במסגרת התפריט העסקי, ובצירוף פוקאצ'ה מקבלים ארוחת צהריים קיצית שאחריה אפשר להמשיך לעבוד (48 ש"ח).

גספאצ'ו עגבניות שרי צהובות בקלארו
גספאצ'ו עגבניות שרי צהובות בקלארו

קלארו

לוקוס ואננס  

הפתיחה החמה של הקיץ, תרתי משמע, שייכת למסעדת החוף החדשה של עומר מילר. על רקע השממה הקולינרית בחופים הוא מצליח לנחש מה ידגדג לנו את בלוטות הטעם ומחבר לוקוס נא עם אננס טרי, המון עשבי תיבול ובוטנים חריפים (62 ש"ח).

קליפסו

פלמידה אדומה ואבטיח 

במסעדה של האחים דוקטור יש אינסוף פרשנויות לחומרי הגלם המקומיים־עונתיים. המנות משתנות ולכן כדאי למהר ולתפוס כל עוד אפשר את האדום האדום הזה: פלמידה אדומה כבושה ואבטיח עם ריג'לה טרי, גבינת המאירי ועלי וזרעי כוסברה (51 ש"ח).

פלמידה אדומה ואבטיח בדוק
פלמידה אדומה ואבטיח בדוק

דוק

קוביות דג נא עם מלון, ענבים ירוקים, מנטה וויניגרט מי זהר 

בפלטת הצבעים והטעמים של השף עידו פיינר קיץ פירושו לוקוס קצוץ מדיג מקומי, מנטה טרייה מחוות בארותיים, ויניגרט מלון ומי זהר, ענבים ירוקים טריים ופלפלת אדומה. מנה ראשונה קלילה ועונתית (70 ש"ח).

דג נא ומלון. רעננות בגריג. צילום: חיים יוסף
דג נא ומלון. רעננות בגריג. צילום: חיים יוסף

גריג

אבטיח פומה / הזרע

האבטיח הקומפקטי הזה כל כך פריך ומתוק שאין סיכוי שתפתחו אחד ולא תחסלו אותו במלואו. הזן, שפיתחה חברת הזרע, הופך את חוויית הפרי לפחות מסורבלת והרבה יותר עסיסית: הוא קטן (2־3 ק"ג), מתוק במיוחד ובזכות שטח הפנים שלו חיי המדף שלו ארוכים יותר ביחס לאבטיח הקלאסי. בקיצור, פצצת סוכר טבעית ורעננה.

קטן וממזרי. אבטיח פומה. צילום: יח"צ
קטן וממזרי. אבטיח פומה. צילום: יח"צ

 

מרק יוגורט צונן 

השף הלל תווקולי מוריד את הטמפרטורות עם קלאסיקה בלקנית משודרגת: מרק על בסיס יוגורט פרוביוטי מחוות הבופאלו ובתוכו טרטר דג, פריקי, קישואים בלדי, שעועית ירוקה, לימון כבוש ומלפפון קריספי. לטובת הקראנצ'יות מיתמר מעל הכל קרקר פריך (52 ש"ח).

מרק יוגורט צונן בפאסטל. השיטה הבלקנית לשרוד את הקיץ. צילום: נעם נכון
מרק יוגורט צונן בפאסטל. השיטה הבלקנית לשרוד את הקיץ. צילום: נעם נכון

פאסטל

בירת חיטה ישראלית / אלכסנדר

במבשלת אלכסנדר רצו לייצר לכבוד הקיץ בירה שתשלב בתוכה מרכיבים הגדלים בארץ. התוצאה: בירה בהירה קלה ומרעננת יותר מבירות חיטה קלאסיות. יש בה מרירות עדינה וטעמי ציפורן, בננה, טופי ופלפל שחור, שמצליחים לרענן ולהפיג קצת את החום והלחות (15 ש"ח).

אלכסנדר חיטה ישראלית. צילום: רונן מנגן
אלכסנדר חיטה ישראלית. צילום: רונן מנגן

 

גלידת פיסטוק עם טארט לימון 

הגלידרייה החדשה מבית R2M מצליחה להביט לקיץ בעיניים עם ארבעה טעמי גלידה וקינוחים שלא ישאירו אתכם אדישים. נסו את גלידת הפיסטוק העדינה בשילוב עם טארט מרנג לימון מיניאטורי שנח על בסיס פריך מעוטר במרנג מעודן. תוסיפו פיסטוקים מקורמלים מלמעלה ויש לכם ביס מושלם (28 ש"ח).

גלידת פיסטוק וטארט לימון. צילום: שירה אדלר
גלידת פיסטוק וטארט לימון. צילום: שירה אדלר

 CREME

סיידר

הסיידר כאן, ובגדול. ניסיונות היסטוריים למצוא לסיידר מקום על מדף המשקאות האלכוהוליים נחלו אמנם כישלון חרוץ, אך הקיץ הכיוון משתנה: ממותג על כמו סטרונגבאו, שהתחדש בסיידרים בתוספת דבש ובתוספת פירות יער, ועד יבוא של מותגי קראפט ויצרני בוטיק בישראל. מעל כולם נמצא מאגנרס: המותג הצפון אירי שאם מוסיפים לו כמה קוביות קרח ולוגמים לאט, אפילו הקיץ הישראלי נראה לפתע סביר (30 ש"ח לחצי ליטר).

נסו סיידר במקום בירה. סטרונגבראו. צילום: יח"צ
נסו סיידר במקום בירה. סטרונגבראו. צילום: יח"צ

 

תה היביסקוס קר / ויסוצקי

בוויסוצקי החליטו לקבל את הקיץ בזרועות פתוחות והשאירו את המים הרותחים בצד: תה קר, פירותי, נטול קפאין על בסיס היביסקוס ופירות אדומים, לא מתוק מדי, לא מזכיר תמציות טעמים ממקור לא ידוע ובעיקר, מרווה בחום התל אביבי ובכלל (8 ש"ח).

ברולה קפיר ליים 

קינוח מרענן וקליל באופן יוצא דופן בזכות מפגש פסגה על הצלחת בין קולי מנגו וסורבה ליצ'י־יוזו קפוא לכדור ברולה למון גראס וקפיר ליים בטעמים חמצמצים. קוביות אננס טריות מדגישות עוד יותר את מוטיב החמוץ־מתוק של חופשה טרופית (58 ש"ח).

ברולה קפיר ליים בקוואטרו. טעם של חופשה טרופית. צילום: עמית זאנטקרן
ברולה קפיר ליים בקוואטרו. טעם של חופשה טרופית. צילום: עמית זאנטקרן

קוואטרו

שייק איביזה / b-fresh

לפי מדורי האופנה הצבע הצהוב הוא המרענן הרשמי של קיץ 2017. רשת b-fresh מיישרת קו עם שייק איביזה – משקה צהוב וקריר מלימונים, פסיפלורה ואננס טרי גרוסים בתוספת כדורי פירות מתפצחים בטעם אננס (29/26/23 ש"ח).

b-fresh.org.il

ערכת  vegan it yourselfס

זיו סנדלר, הקונדיטור והבעלים של הפטיסרי הטבעוני, יודע שהשאלה הכי נפוצה בקיץ היא "אז מה עושים היום" ודואג לתעסוקה קרירה וכיפית: ערכת קינוחים זוגית או משפחתית שכוללת גלידה על בסיס קוקוס בכמה טעמים, טילונים בעבודת יד עם שוקולד בקצה, גביעי ביס מעוגיות שוקו צ'יפס ולקישוט סוכריות צבעוניות ופצפוצי שוקולד. קחו לעצמכם זמן ליצירה ותשאירו משהו לילדים (49/109 ש"ח).

מותר לשחק עם אוכל. ערכת גלידה טבעונית. צילום: יפית שמחה
מותר לשחק עם אוכל. ערכת גלידה טבעונית. צילום: יפית שמחה

SEEDS

סנגרייה / El Sol

אחרי גרסאות מפונפנות בקוקטייל ברים תופסת הסנגרייה את המקום הראוי לה כמשקה קליל ולא מתיימר. בקבוק צונן של סנגרייה אל סול הספרדית בתוספת תפוז ותפוח חתוכים וכמה קוביות קרח ישדרגו מאוד את הרביצה על החוף (או סתם ארוחה עם חברים במזגן בבית; 29 ש"ח).

סנגרייה. תחשבו שאתם באיביזה. צילום: יח"צ
סנגרייה. תחשבו שאתם באיביזה. צילום: יח"צ

 

שלגונים אורגניים מסדרת Wellness / סופר־פארם לייף

"שלוקים" אורגניים עם תמציות פרי בטעמי לימון, תות ותפוז וללא חומרים משמרים הם מצנן אולטימטיבי. בכל יחידה יש רק 33 קלוריות, שמשאירות את המצפון נקי (לא שיש לנו רגשות אשמה על משהו; 14.90 ש"ח ל־10 יחידות).

שלגון אורגני. בלי נקיפות מצפון. צילום: יח"צ
שלגון אורגני. בלי נקיפות מצפון. צילום: יח"צ