לא רק רגלי תרנגולת: אוכל ומסעדות בהונג קונג

בבירה הקולינרית של אסיה אפשר למצוא הכל: שפע של אוכל אסייתי ומבחר מהרפרטואר בינלאומי

Iroha (צילום: טיים אאוט)
Iroha (צילום: טיים אאוט)

בהונג קונג אין אף פעם חשש שלא תמצאו מה לאכול. סקר אחר סקר לגבי יעדים מועדפים על חובבי מזון מראה כי המדינות היחידות המדורגות גבוה יותר מהונג קונג הן צרפת ואיטליה. בהונג קונג יש אלפי מקומות בהם אפשר לאכול ולשתות – כל כך הרבה, שלפעמים זה אפילו מבלבל. פרט לאוכל הקנטונזי המקומי, תמצאו מטבחים סיניים פופלריים נוספים מאזורי סצ'ואן, Chiu Chau, בייג'ינג ושנגחאי. יש כאן שפע של אוכל אסייתי מסוגים שונים, יפני, וייטנאמי ותאילנדי והרפרטואר הבינלאומי – מאוכל צרפתי ועד אוסטרלי – לא נופל ממה שתמצאו בכל מקום אחר בעולם.

לא חסרות כאן מסעדות יקרות, אבל לעתים קרובות דווקא במקומות הזולים יותר – הנודל'ס ברים המהבילים או מזללות הדים סאם הרעשניות – אפשר לחוש ממש את החיים המקומיים. ההונג קונגים נוהגים לאכול בחוץ בקביעות, כך שבכל מקום תמצאו מסעדות קנטונזיות עממיות שבהן אפשר ליהנות מקערה של אטריות ובשר אווז במחיר 20 דולר הונג קונגי בלבד.

אמנם במסעדות סיניות רבות אין תפריט באנגלית, אך במרביתן מוצגות לראווה מנות הדגל שלהן בחלון. אפשר גם להסתכל בקערות הסועדים האחרים ולהצביע עליהן אם אתם רוצים אותה מנה, אם כי ייתכן שהמלצר העסוק לא יוכל – או לא ירצה – להגיד לכם באנגלית אילו רכיבים יש בה. באופן כללי מרבית המסעדות העמוסות לא בדיוק מקפידות על גינוני נימוס, והצוות העמוס נוטה להיות גס רוח ולדחוק בכם ללכת עוד לפני שתספיקו להגיד "mei dan, mgon" (חשבון בבקשה). הבדלי התרבות מורגשים גם בנימוסי השולחן. בהונג קונג לא אוכלים בזהירות את הבשר שמסביב לעצם, אלא מכניסים הכל לפה ויורקים את העצמות על השולחן.

ייתכן שהקיבה שלכם לא חזקה מספיק כדי לעמוד בחלק מהמאכלים האקזוטיים יותר והפופולריים בקרב המקומיים – צפרדעים, נחשים, לשון ברווז ורגלי תרנגולת – אך אל דאגה, יש אלטרנטיבות מוכרות יותר כגון עוף, אווז וחזיר. ביקור בהונג קונג בלי לטעום דים סאם הוא בלתי נסלח. כמו כן מסעדות מאכלי הים הנמצאות ב-Outlying Islands או על החוף של Sai Kung בטריטוריות החדשות הן בגדר חובה.

רמות ההיגיינה משתנות ממקום למקום, אם כי מאז הסארס כולם מקפידים יותר. אם אתם מוצאים את עצמכם במסעדה סינית חשודה, שטפו את הצ'ופסטיקס שלכם בתה חם, אף שאם השירותים והסכו"ם נקיים, אז כנראה גם האוכל. כרגיל, השתמשו בהיגיון הבריא שלכם.

(צילום: טיים אאוט)
(צילום: טיים אאוט)

מחירים

בכל הנוגע לאוכל מערבי, המחירים נוטים לקפוץ. אפילו במסעדה סטנדרטית מחיר ארוחת ערב לשניים בתוספת יין יכול בקלות להגיע ל-1,000 דולר הונג קונגי ובמסעדות היקרות יותר זה יכול להגיע ל-2,500 דולר הונג קונגי. בגלל דמי השכירות הגבוהים מרבית המסעדות קטנות וחמימות (שלא לומר צפופות).

שימו לב שדמי שירות בסך עשרה אחוז מתווספים לחשבון באופן אוטומטי (אבל לא בנודלס ברים ובבתי קפה), אולם בדרך כלל דמי השירות הללו לא מגיעים לצוות, לכן נהוג להוסיף עליהם טיפ לפי שיקול דעתכם.

במקומות רבים מוצעות ארוחות עסקיות בצהריים ובערב, בנוסף (ולפעמים במקום) לתפריט הרגיל מה שמוזיל משמעותית את מחיר הארוחה, בייחוד במסעדות של המלונות היקרים יותר.

Dining Wok

המקום אומנם מגיש אוכל סיני, אך סביר להניח שרוב המקומיים לא יזהו כאן אף מנה, מאחר ומקור רוב המנות הן תוצר של המטבח הסיני-אמריקאי.

משמעות שם המקום היא "צרות גדולות" בקנטוניזית, ואכן, זהו לא מקום לחסידי הבריאות – כל האוכל מטוגן בשמן עמוק ושוחה ברוטב החום שנפוץ כל כך במטבח הסיני, אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם. האוכל כאן טעים! במקום ישנם 3 אולמות האוכל, חדר קריוקי ומרפסת גג בה ניתן לסעוד בפרטיות.

כתובת: G/F, 12 St Francis St, Wan Chai

 Lardos Steak House

המסעדה הקטנה והפשוטה הזו, עם נוף למגרש חניה, יכולה בהתחלה להטעות ולהיתפס כסתם עוד מסעדת סטייקים מקומית, אך מאחורי הדלתות, הלהבות שמלחכות את הקילו 'ריב-איי' סטייק, מבטיחות סעודה מפטמת. זהו כנראה המקום היחידי בהונג קונג שבו ניתן ליהנות מסטייק טוב בלי הצורך להתלבש ברשמיות.

כתובת: 4B Hang Hau Village, Tseung Kwan O G/F

Lardos Steakhouse (צילום: טיים אאוט)
Lardos Steakhouse (צילום: טיים אאוט)

Iroha

האווירה המוארת והמאווררת של המקום מציעה הפוגה מבורכת מהאפלוליות הרגילה של המקומות ב-yakiniku. המקום מציע שלושה אזורי אכילה, תאים פרטיים מוארים בצבעוניות וחדר אכילה פרטי ל-12 איש.

המנה הממולצת היא nakaochi karube (short rib). הבקר רך ונימוח ויגרום לכל אוהבי הבשר ליפול על ברכיהם.

המחירים אומנם גבוהים יחסית, אך בהחלט מקבלים תמורה מלאה לכסף שמוציאים כאן.

כתובת: 1/F, Cameron Plaza, 23-25A Cameron Road, Tsim Sha Tsui

Iroha (צילום: טיים אאוט)
Iroha (צילום: טיים אאוט)

Oyster & Wine Bar

שווה לבקר פה ולו בשביל הנוף בלבד, אבל העניין העיקרי כאן הם האויסטרים. אפשר לבחור מהבר מתוך מבחר של יותר מ-20 סוגי אויסטרים.

כתובת: Sheraton Hong Kong Hotel & Towers, 20 Nathan Road, Tsim Sha Tsui