מסע בין קרטיבים: מבחן טעימות הגלידות הגדול של קיץ 2015

בדקנו מה חדש אצל הגזלן ואיבדנו תחושה בלשון. מבחן טעימות עם לב של קרח

ג'ויה. צילום: יח"צ
ג'ויה. צילום: יח"צ
2 ביולי 2015

קורנטו סופר קרמל וחמאת בוטנים

על העטיפה: "מעדן קפוא בטעם קרמל עם וופל, צימקאו, ריפל עם חמאת בוטנים, שברי בוטנים מלוחים ושברי אגוזי לוז מסוכרים"
מבית: שטראוס
מחיאות כפיים על הרעיון, מלמולי אכזבה על הביצוע. הקרמל לא בולט יותר מדי, וטעם חמאת הבוטנים עדין במידה הנכונה, אבל טעם לוואי מעט סוכרי מעיב על המסיבה. לפחות שברי הבוטנים ואגוזי הלוז מפוזרים לא רק למעלה, כמו רוב הטילונים השקרנים!
מחיר: 10.90 ש"ח
דירוג: 7

שייק פרי

על העטיפה: "סורבה אננס קוקוס"
מבית: פלדמן
המונח האמורפי טעמי קיץ דווקא ניתן לתיאור. איך? פירות פסאדו-אקזוטיים כמובן. השילוב בין קוקוס לאננס בהחלט ממצה את מנעד הטעמים הקיצי, ומשתלב לא רע בכלל. מזל שלא דחפו לשם אבטיח.
מחיר: 8 ש"ח
ציון: 8

על העטיפה: "סורבה מנגו-פסיפלורה"
מבית: פלדמן
מאז שפסיפלורה נכנסה לפולקלור העולמי נדמה שהיא נדחפה לכל פינה אפשרית, כך שלא מפתיע שמצאה את עצמה בתור סורבה קייצי, ובטח שלא מפתיע הצימוד הטבעי למנגו. מה נגיד? חביב, צפוי, לא יותר. לאוהבי הז'אנר הפסיפלורי, מי שהם לא יהיו.
מחיר: 8 ש"ח
ציון: 7

על העטיפה: "סורבה פירות יער"
מבית: פלדמן
המונח "פירות יער" תמיד שומש בעיקר כדי להתאים לערוב רב של טעמים גרגריים, אבל במקרה הזה חתיכות הפרי ונגיעות המרירות הן מה שהופך את הקרחון הזה למה שהוא – גרסת ארטיק פטל למבוגרים. אבל מי רוצה להיות מובגר?
מחיר: 8 ש"ח
דירוג: 7

פרי שייק. צילום: סטודיו פלדמן
פרי שייק. צילום: סטודיו פלדמן

Ice Cafe

על העטיפה: "שלגון שרבט חלבי בטעם אייס שוקולטה"
מבית: פלדמן
שלא יעבדו עליכם בעיניים – "אייס שוקולטה" זו פשוט דרך אשכנזית להגיד "גלידת שוקולד". אם כי, יש להודות, זו היא חתיכת גלידת שוקולד מעולה. טעם מתקתק, מרקם רך שנדיר למצוא בשלגונים. שוקולטה עאלק.
מחיר: 5 ש"ח
ציון: 8

על העטיפה: "שלגון שרבט חלבי בטעם אייס ונילה"
מבית: פלדמן
רגע אייס קפה, אז זה הקטע שלכם? להוסיף אייס בהתחלה כדי שלא נשים לב שרק לקחתם גלידת וניל ודחסתם אותה לצורה של ארטיק? לפחות עם ה"שוקולטה" היה לכם אחלה גלידה, אבל הפעם זה פשוט וניל עם נגיעות מים. לא קול. לא קול בכלל.
מחיר: 5 ש"ח
ציון: 4

על העטיפה: "שלגון שרבט חלבי בטעם אייס קפוצינו"
מבית: פלדמן
אוקי אייס קפה, עכשיו קלטנו מה באמת רציתם לעשות. האייס קפונצ'ינו שלכם מושלם. הגלידה הזו היא אמ;לק לכוס אייס קפוצ'ינו בשליש מחיר! גלידה טעימה, בעלת המרקם הנכון ובעיקר – באמת דומה לאייס קפוצ'ינו. יאם.
מחיר: 5 ש"ח
ציון: 9

גלידות אייס קפה. צילום: סטודיו פלדמן
גלידות אייס קפה. צילום: סטודיו פלדמן

קרחון בטעם לימונענע גרוס

על העטיפה: "לימונענע גרוס"
מבית: פלדמן
הגישה לארטיק הזה משתנה ברגע שמפסיקים לחשוב עליו כעל ארטיק "לימונענע גרוס" ומתחילים לחשוב עליו כפי שהוא – ארטיק בטעם נענע. איפה הלימון? מה לעזאזל אמור להיות גרוס? אחרי היציאה מהמטריקס הזה, אפשר להגיד שהוא… בסדר. זה ארטיק נענע, מה צפיתם?!
מחיר: 1.5 ש"ח
דירוג: 6

קרחון לימונענע גרוס
קרחון לימונענע גרוס

קוקיבו

על העטיפה: מעדן חלבי קפוא בטעמי וניל ונוגט עם עוגיות בטעם שוקולד
מבית: שטראוס
הטייק המודרני לקוקילידה מתאפיין ביתרון גדול ל"קוקי", ואנמיות מסוימת בצד של ה"לידה". העוגיות הרבה יותר עסיסית, מלאת טעם וקראנצ' מקודמתן, אבל הגלידה מזכירה יותר טעמי פרווה מהגלידה החלבית שהיא מתיימרת להיות. טעמי נוגט מעולם לא נמצאו.
מחיר: 11.90 ש"ח
דירוג: 8

קוקיבו. צילום: יח"צ
קוקיבו. צילום: יח"צ

כריות

סוג: "גלידה בשומן צמחי בטעם נוגט עם ליבה בטעם נוגט וציפוי שוקולד חלב עם דגנים פריכים"
מבית: שטראוס
בדומה לאביו הרחוני, הקורנפלקס שהוא הרבה יותר ממתק, גם גלידת הכריות מפוצצת בסוכר ומתיקות עצומה. זה טעים, כי סוכר זה טעים, אבל גם ממש עמוס בפה. כמו כן, הדמיון לכריות המקוריות מסתיים בצבע העטיפה.
מחיר: 12.9 ש"ח
דירוג: 7

גלידת "כריות". צילום: יח"צ
גלידת "כריות". צילום: יח"צ

Smarties – Pop Up

על העטיפה: "גלידת שרבט בטעם וניל בתוספת סוכריות Smarties, שוקולד חלב בציפוי סוכר פריך"
מבית: נסטלה
בניגוד לכל מיני ארטיקים שמבטיחים עולמות של תוספות ומקיימים מקסימום 4-5 (אנחנו מסתכלים עליך גומיגם), בגלידת סמרטיס יש כמות נאה של סמרטיס. זהו בערך. גלידת וניל עם עדשי שוקולד. זה מתכון של בן 3, ומיועד לכאלו.
מחיר: 7 ש"ח
ציון: 5

סמארטיס פופ-אפ. צילום: יח"צ
סמארטיס פופ-אפ. צילום: יח"צ

Joya

על העטיפה: "שלגון שמנת משובחת בטעם וניל בציפוי שוקולד מריר ושקדים"
מבית: נסטלה
היי ג'ויה, אני יודע שאת רוצה להיות שלגון עצמאי וגאה, אבל בואי נודה באמת – את מגנום. לפחות את לא מגנום סוג ב', אלא עומדת ברף המקור, ובגרסה הזו על מתעלה על רבים – שוקולד מריר איכותי מאוד וגלידה סבירה בהחלט. תהיי עצמך ג'ויה, את יכולה!
מחיר: 10-12 ש"ח
ציון: 9

ג'ויה. צילום: יח"צ
ג'ויה. צילום: יח"צ

מגנום פטיסרי טירמיסו

על העטיפה: "שלגון שמנת משובחת בטעם טירמיסו עם ריפל בטעם קפה בציפוי שוקולד מריר מעולה ושברי עוגיות בטעם קפה"
מבית: שטראוס
טירמיסו אמור להכיל, בין היתר, בישקוטים, אספרסו וגבינת מסקרפונה. אף אחד מהמרכיבים הנ"ל, שבולטים מאוד במקור, לא מהדהדים באופן משמעותי במגנום טירמיסו. מה שנשאר אלו בעיקר טעמי קפה ושוקולד מריר, כך שאם אתם גבר בן 60, זה עבורכם. לכל האחרים: לכו למסעדה איטלקית, קנו טירמיסו. בבקשה.
מחיר: 11-12 ש"ח
ציון: 5

מגנום פטיסרי טירמיסו
מגנום פטיסרי טירמיסו

מגנום פטיסרי קרם ברולה

על העטיפה: "שלגון שמנת משובחת בטעם קרם ברולה עם ריפל בטעם קרמל בציפוי שוקולד חלב מעולה ושברי סוכר מקורמלים"
מבית: שטראוס
איזו גלידה נהדרת! היא אולי תהיה עמוסה מדי עבור אלו שלא אוהבים מתוק, אבל מה הם עשו במקרר הגלידה מלכתחילה? שילוב הטעמים בין הגלידה (שבאמת מזכירה קרם ברולה) לשוקולד והסוכר המקורמל הם הסיבה שמר שטראוס נכנס לעסק הזה.
מחיר: 11-12 ש"ח
ציון: 10

מגנום פטיסרי קרם ברולה
מגנום פטיסרי קרם ברולה

Star Wars

על העטיפה: "קרחון שרבט פרווה בטעמי לימון וקולה"
מבית: שטראוס
בהתחשב בכל הנסיבות – נטול חלב, בחירת טעם מפוקפקת, מיועד לילדים, אובדן צורת הסטורם טרופר – מדובר בממש אחלה ארטיק לסוגו. רק למה אני צריך למשוך את בובת הג'אר ג'אר בינקס שקבלתי מתוך ארטיק נמס? ואיזה ילד מכיר סטאר וורס היום?!
מחיר: 6-7 ש"ח
ציון: 7