מתכון לפיצה טוסקנה

ארטישוק משומרים, זיתי קלמטה והמון מוצרלה טריה מככבים על הפיצה הטוסקנית של קופינאס

קופינאס (צילום: שחף רם)
קופינאס (צילום: שחף רם)

מקורה של הפיצה הוא בדרום איטליה, בעיר נאפולי, אבל גם בטוסקנה זרועות שפע רב של פיצריות, אשר אופות את עיגול הבצק הגבינתי בתנורי עצים גדולים. בהשראת הטעמים הארציים של טוסקנה הכנו את הפיצה הזו, עם ארטישוקים, זיתים ובזיליקום טרי. בתיאבון!

מתכון ל-3 פיצות

לבצק:

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן (עדיף קמח פיצה)
  • 280 גרם (1 כוס+3 כפות) מים
  • 12 גרם (2 כפיות שטוחות) מלח
  • 30 גרם (2 כפות) שמן זית
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 5 גרם שמרים יבשים


לרוטב:

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (רצוי איטלקיות)
  • כפית שטוחה מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית שטוחה אורגנו יבש
  • 2 עלי בזיליקום


תוספות:

  • 3 כדורי מוצרלה, קרועים לפיסות קטנות
  • 3 ארטישוקים משומרים בשמן זית (איטלקיים), חתוכים לשישיות
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
  • 15 עלי בזיליקום
  • פרמז'ן מגורד


אופן הכנה:

לבצק:

  1. מערבבים בקערה את הקמח והשמרים היטב. מוסיפים את המים ולשים 2 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המלח ושמן הזית, ולשים עוד 8 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק מתגבש ונפרד מדפנות הקערה. אם צריך ניתן להוסיף מעט קמח. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, מניחים בקערה ועוטפים בניילון נצמד. נותנים לבצק לתפוח במקרר 24 שעות (חשוב מאוד שהבצק יטפח לאט לאורך הלילה במקרר, זה מה שבונה לו את הטעם העמוק של הבצק)

 

לרוטב:

  1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב ונותנים לו לשבת שעתיים במקרר שהטעמים יתחברו.

 

לאפיית הפיצה:

  1. מחממים את התנור בבית לחום מקסימלי – עדיף שעה מראש. רצוי להשתמש באבן שמוט בתחתית התנור (אם אין, ניתן לשים מגש בקומה התחתונה של התנור).
  2. על תבנית עם נייר אפייה מקומח פותחים את כדור הפיצה כך שהבצק יהיה דק.
  3. מורחים עליו שכבה של רוטב עגבניות, ומעל מניחים יפה את חתיכות הארטישוקים, פיסות המוצרלה (כדור אחד לפיצה) שליש מהזיתים ועלי הבזיליקום.
  4. אופים בתנור בין 4-6 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק משחים.
  5. מוציאים מהתנור, מפזרים מלמעלה פרמז'ן ושמן זית ומגישים חם חם חם !
  6. חוזרים על הפעולות עם שאר הבצק, הרוטב והתוספות. את שאריות הרוטב ניתן לשמור במקרר 4 ימים או להקפיא עד הפעם הבאה שמכינים.

 

לקופינאס