מתכון לפיצה עם סרדינים, מוצרלה ושעועית איטלקית

קחו סרדינים משומרים איכותיים ושדכו אותם לבצק דקיק. התוצאה? פיצה פשוטה והיסטרית של מסעדת מגזינו

מגזינו (צילום: יח"צ)
מגזינו (צילום: יח"צ)

אם יש דבר אחד שטוסקנה נודעת בו, זה שעועית, שנכנסת לנזיד המסורתי ריבוליטה, וניתן לקנות טרייה בתחילת הסתיו. כאן לקחנו את השעועית ושמנו אותה על פיצה יחד עם סרדינים מהים התיכון ומוצרלה טרייה, והתוצאה היא מפגש משמח בין הים ליבשה

מתכון ל-4 פיצות אישיות

מצרכים:

  • 4 כדורי בצק פיצה מוכן (משקל 250 גרם כל אחד, ניתן לקנות בפיצריות או להכין בעצמכם)
  • קמח, לקימוח משטח העבודה

 

לרוטב:

  • 200 מ״ל (1/3 כוס +2 כפות) שמן זית
  •  4 שיני שום כתושות
  • כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 כפית מלח

 

התוספות:

  • 1 צנצנת סרדינים משומרים בשמן זית (עדיף של חברת אורטיז)
  • 4 כדורי מוצרלה טרייה
  • 4 עגבניות בשלות וגדולות, מגוררות בפומפייה
  • כוס שעועית בובס מבושלת (ניתן לקנות מוכן במעדניות איטלקיות של חברת ponti)

 

להגשה:

  • עלי כוסברה טריים
  • מיץ מלימון טרי

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-230 מעלות.

 

להכנת הרוטב:

שמים את כל המצרכים בכוס גבוהה וטוחנים לממרח בעזרת בלנדר ידני (או טוחנים בבלנדר רגיל).

להכנת פיצה אחת:

מקמחים משטח עבודה, עליו מניחים כדור בצק ופותחים לצורת פיצה. שמים את הבצק בתבנית (עדיף תבנית עבה) עם נייר אפייה. מורחים עליו שכבה דקה של הרוטב עם מברשת. מפזרים את התוספות: כדור מוצרלה אחד קרוע ביד, 1/4 מכמות השעועית, 1/4 מהעגבניות המגוררות ו-1/4 מהסרדינים. אופים מעבירים לתנור ואופים 10-15 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב בשוליים והגבינה נמסה ומבעבעת. מוציאים, מזלפים מעל מיץ לימון ומפזרים עלים של כוסברה. חוזרים על הפעולות עם שאר המרכיבים. מחליפים את נייר האפייה בין פיצה לפיצה. את הפיצה שיצאה מגישים מיד.

למגזינו