מתכון לפיצ'י כדורי בשר

קלאסיקה איטלקית במיטבה: כדורי בשר ברוטב עגבניות המוגשים עם אטריות פיצ'י. מתכון של רביבה וסיליה

רביבה וסיליה (צילום: יח"צ)
רביבה וסיליה (צילום: יח"צ)

פיצ'י היא הפסטה הטיפוסית לטוסקנה – והיא הרבה יותר קלה להכנה מפסטות רבות. אין צורך בביצים, רק במערוך ומשטח עבודה רחב. ניתן כמובן להשתמש בפסטה קנויה (תוכלו למצוא פיצ'י במעדניות איטלקיות) אבל במקרה הזה הטרייה לוקחת גם במרקם וגם בטעם.

מתכון ל-6 מנות

לרוטב:

שמן זית

  • 4 שיני שום פרוסות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 עגבניות רכות
  • 1 קופסת שימורים (800 גרם) קוביות עגבנייה
  • מלח, פלפל וסוכר

 

לכדורי בשר:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 2 קישואים
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
  • מלח פלפל לפי הטעם

 

לפסטה:

  • 500 גרם (1/3 3 כוסות) קמח דורום (ניתן להשיג במעדניות איטלקיות)
  • 500 גרם (1/3 3 כוסות) קמח פסטה (ניתן להשיג במעדניות איטלקיות)
  • 20 גרם (כף וחצי) שמן זית
  •  20גרם (כף ורבע) מלח
  •  400 גרם (2/3 1 כוסות) מים


אופן הכנה:

לרוטב:

מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים 8 דקות אגב ערבוב או עד הזהבה קלה. מקלפים את העגבניות (ניתן להיעזר בקולפן), חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את העגבניות מהקופסה. מוסיפים מלח, פלפל ומעט סוכר אם הטעם חמוץ. מכסים ומבשלים שעה על אש נמוכה.

לקציצות:

מגררים בפומפיה את הקישואים והבצל. שמים בקערה את הבשר, הירקות המגוררים, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. יוצרים כדורים קטנים (משקל 50 גרם בערך) מהתערובת ומוסיפים לרוטב. אם רוצים, ניתן לטגן אותם בשמן רדוד לפני שמעבירים לרוטב. מבשלים את הקציצות ברוטב כשעה.

לפסטה:

מערבבים יחד את כל המצרכים ליצירת בצק נוקשה. לשים את הבצק 5 דקות ואז עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במקרר 30 דקות.
קורצים מהבצק עלה רחב בעובי 3 מ"מ, חותכים רצועות ברוחב 1/2 ס"מ ואת הרצועות מגלגלים כמו נחש ליצירת פסטה ארוכה שנראית כמו ספגטי אבל עבה יותר. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח בערך 3 דקות. מחממים את הרוטב וכדורי הבשר ומערבבים יחד עם הפסטה בסיר גדול. מגישים מיד.

לרביבה וסיליה