מתכון פילה מוסר על פסטה

שלל ירקות, פסטה פטוצ'יני ודג טרי מככבים במתכון של מסעדת פאפאס

פאפס (צילום: יח"צ)
פאפס (צילום: יח"צ)

במנה הזו קיבלנו השראה מקו החוף הטוסקני, ושידכנו לדג מוסר הים האהוב כאן בארץ טעמים פשוטים ונקיים של עגבניות שרי, תרד ירוק ואדמתי ויין לבן חמצמץ. אפשר לבשל חבילה שלמה של פסטה, ולשמור חצי ממנה מחוץ לרוטב ליום המחרת.

מתכון ל-4 מנות

מצרכים:

לדג:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 800 גרם פילה מוסר ים, נקי מאדרות וחתוך ל-4 מנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס


לפסטה:

  • 1/2 חבילה פסטה מסוג פטוצ'יני או לינגוויני
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ (אפשר לשים יותר או פחות חלפי הטעם)
  • 8 שיני שום, כתושות
  • 1 צרור גדול תרד, שטוף היטב וקצוץ גס
  • מיץ מלימון אחד
  • עלים מ-3 גבעולי אורגנו טרי
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן


אופן הכנה:

לדג:

במחבת גדולה מחממים שמן זית. מתבלים את הדג במלח ופלפל ומניחים על הצד של העור למשך 6-7 דקות. הופכים וצורבים 3 דקות נוספות על הצד של הבשר, עד שהדג מבושל לחלוטין.

לפסטה:

מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים מומלחים דקה פחות מהוראות היצרן. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את השום, הצ'ילי האדום ואת עגבניות השרי ומקפיצים מעל להבה גבוהה 2-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד שרובו התאדה. מוסיפים את התרד ומבשלים 2-3 דקות עד שהתרכך ואיבד את רוב נפחו. מוסיפים את עלי האורגנו, הפסטה המבושלת ומיץ לימון ומקפיצים היטב עד שהפסטה נעטפת ברוטב. ממשיכים לבשל עד שהפסטה עשויה לפי אהבתכם. מחלקים את הפסטה בין צלחות הגשה, ומעל כל מנה מניחים פילה מוסר ים. ניתן לגרר מעל גבינת פרמז'ן לפני ההגשה.