אכלנו אותה: הטרנדים הכי חמים בעולם המזון

נלעס פחות, נשתה יותר קוקטיילים, נכניס את הכל לצנצנת עם חומץ ונכיר את המטבח הפיליפיני מקרוב. תחזית הטרנדים בגזרה הקולינרית

קינואה. צילום: יח"צ
קינואה. צילום: יח"צ
3 ביולי 2014

מזקקה בכל גראז'

למרות המיסוי והקשיים, מבשלות הבירה הקטנות ממשיכות להפציע לצד מזקקות בוטיק, ואין בר או מסעדה שאין להם בארסנל האלכוהול משהו בוטיק משו־משו.

מצב צבירה: נוזלי

לצרוך את כל הנוטריינטים בדרינק אחד. המוני חנויות־ברים קטנות לשייקים של פירות ומיצי ירקות קשים נפתחו לאחרונה בעיר, לצד חברות שמביאות את המשקאות עד למשרד.

הקינואה מכה שנית

אחרי שהסתבר שהיא ממש לא אקולוגית ושהפופולריות שלה פגעה בצרכניה במרכז אמריקה, הקינואה חוזרת. הודות למסעדות הפרואניות האופנתיות בלונדון, וכי המפגש הקודם לא חשף את מגוון אפשרויות ההכנה שלה.

קוקטיילים מופרכים

התופעה מתבטאת בנבירה במתכונים עתיקים, בברים מחתרתיים ובשילוב רכיבים נדירים ומפתיעים שנרקחים בהכנה ממושכת מראש. זה לא הולך להיות קל לבליעה.

היי לכיבוש

התססה היא הקולינריה החדשה. החיידקים מייצרים בשבילכם אוכל חדש, בריא במיוחד, אקולוגי מאוד ובמנעד טעמים מבוקש שנע בין אוממי לחמוץ. הרבה יותר ממלפפונים במלח.

אוכל רחוב בעניבה

מקומות המשלבים חוויית בילוי בתעריפי מזון מהיר. למשל נקניקייה בלחמנייה וגביע קאווה במתחם בילוי יוקרתי.

מהחווה לשולחן

חקלאים ויצרני מזון קטנים הופכים לסלבס. לכל גבינה, נתח בשר או בייבי חסה יש חותמת אישית שהיא תווית איכות, המצוינת בתפריט.

הישר מהחווה. צילום: Shutterstock
הישר מהחווה. צילום: Shutterstock

המטבח הפיליפיני

הכוח האסייתי העולה של התקופה. תתחילו לשנן: אדובו ולומפיה.