איזה ביטניקים

מבין כל הקהילות האינטרנטיות שסוחרות במטבעות חברתיים, ההצלחה של קהילת המוזיקאים מיוזיק מרקט בולטת במיוחד. עכשיו תמורת 300 ביטים תוכלו להירשם לקורס של מכללת BPM

תקליט של יורית'מיקס נמכר תמורת 15 ביט
תקליט של יורית'מיקס נמכר תמורת 15 ביט
20 במרץ 2014

המיזם החדש מיוזיק מרקט הצליח תוך כשלושה חודשים מהקמתו ליצור קהילה בת כאלף חברים רשומים באפליקציה, וקבוצה של כ־3,500 חברים בפייסבוק. מדובר באפליקציה מוזיקלית חברתית, פרי פיתוח משותף של האתר יוטאב והסטארטפ אפקוין, שהחברים בה מעלים אליה מוצרים או שירותים שאותם ניתן לרכוש בביטים במקום בשקלים.

חולצה של להקת דראנק מאשין, נמכרת תמורת 15 ביטים
חולצה של להקת דראנק מאשין, נמכרת תמורת 15 ביטים

מנהל הקהילה, אור ברנע, מסביר איך זה עובד: ״אם למשל אני מורה לגיטרה אני מתמחר שיעור ב־20 ביטים. בביטים האלה אני יכול לקבל Setup לגיטרה שלי, והבחור שמכר לי את ה־Setup ישתמש בביטים כרטיס להופעה של עלמה זהר נניח, והיא בתמורה יכולה ליהנות מקידום לעמוד פייסבוק שלה וכך הלאה״.

האפליקציה מאפשרת למכור כל דבר שקשור למוזיקה: שירים ואלבומים דיגיטליים, דיסקים, תקליטים, ביגוד, ציוד מוזיקלי וכלי נגינה, שירותים מוזיקליים, שיעורים פרטיים, שעות אולפן, חדרי חזרות ועוד. מה הקהילה מרוויחה מזה? ״פלטפורמה למסחר תוך קהילתי שאינו ממוסחר על ידי מפרסמים או גורמים אחרים בעלי אינטרס כלכלי", מסביר ברנע. "מה שמיוחד בביטים זה שכל ביט שחבר או חברה הרוויחו הם יכולים לבזבז רק בתוך המרקט, דבר שממריץ את הכלכלה המוזיקלית".

אלבום של אלטון ג'ון, נמכר תמורת 15 ביטים
אלבום של אלטון ג'ון, נמכר תמורת 15 ביטים

רשת חברתית מוזיקלית, פלטפורמת בארטרים, קראו לזה איך שתרצו – העיקר שזה עובד ותופס תאוצה מיום ליום. הוכחה לכך היא שיתוף הפעולה החדש עם מכללת המוזיקה BPM, שהעלתה למיוזיק מרקט שתי מלגות לימודים שכרגיל עולות 1,000 ש"ח כל אחת, ובאתר הן שוות 300 ביטים.

״כבר יש לנו שיתופי פעולה עם האוזןבר שמוכרים כרטיסים דרכנו, לינקטון ופטיפון שמציעים דרכנו שירותים להפצת מוזיקה, אבל ללא ספק מלגת לימודים זה צעד גדול יותר", אומר ברנע.

״היום קשה לייצר קהילות טובות ופעילות, ובמיוזיק מרקט הצליחו לייצר כזאת די במהירות", מסביר עודד מזרחי ממכללת BPM. "לכן זה נראה לנו טבעי מאוד לשתף איתם פעולה. אנחנו מאמינים שזו תחילתה של ידידות מופלאה״.